Capello ziet Engeland zelfvertrouwen krijgen

20 november 2008, 10:03   Bijgewerkt: 20 november 2008, 10:14

Fabio Capello kan voorlopig niet kapot in Engeland. De Italiaan rondde woensdag zijn eerste jaar als bondscoach af met een 1-2 zege bij aartsrivaal Duitsland, waardoor zijn balans over de afgelopen twaalf maanden ronduit indrukwekkend is. Onder leiding van Capello speelde Engeland negen duels, waarvan het er zeven won, één gelijk speelde en slechts één verloor (1-0 tegen Frankrijk in maart).

"Ik denk dat het onmogelijk is om beter te presteren in een jaar", slaat Capello zichzelf eens goed op de borst. "We hebben negen wedstrijden gespeeld en hebben tijdens ieder duel een stapje voorwaarts gemaakt. Tegen Duitsland was dat niet anders. We speelden met vertrouwen en persoonlijkheid, zoals ik dat graag zie."

"Toen ik aantrad als bondscoach, zei ik al dat het belangrijk was dat Engeland zijn zelfvertrouwen terug zou krijgen. Ik denk dat we, wat dat betreft, absoluut op de goede weg zijn. Tegen Duitsland speelde iedereen erg goed", aldus de coach, die het in Berlijn moest stellen zonder vaste waarden als Wayne Rooney, Frank Lampard, Steven Gerrard en Rio Ferdinand. "Deze wedstrijd toont aan dat we een enorm brede selectie hebben. Dat is mooi, ik houd altijd wel van luxe-problemen."

Tegen Duitsland trad Engeland aan met onder meer Gabriel Agbonlahor, Matthew Upson, Wayne Bridge, Stewart Downing en Jermain Defoe in de basisploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen