Makaay: "Het goede teamspel geeft ons vertrouwen"

Ger
7 november 2008, 15:40   Bijgewerkt: 7 november 2008, 17:15

De 0-4 zege bij Roda JC gaf de Rotterdamse burger weer moed, maar tegen CSKA Moskou sloop een oude kwaal weer in het elftal van Feyenoord: de ploeg voetbalt prima, maar snijdt zichzelf in de vingers door zelf te weinig te scoren en achterin onnodig goals weg te geven. "En op dit niveau zijn details beslissend", weet Roy Makaay

Feyenoord begon zwak tegen CSKA, maar kwam halverwege de eerste helft op 1-1 door een goal van Van Bronckhorst. Diezelfde Van Bronckhorst stond vervolgens met een te korte kopbal aan de basis van de 1-2 van CSKA. "Heel jammer dat Gio met een fout de 1-2 inleidde", zegt Makaay tegen FCUpdate.nl. "Op dat moment had CSKA heel weinig in te brengen. In de rust is er eigenlijk weinig besproken omdat we prima speelden tegen een sterke tegenstander. We gingen ook met goede moed de tweede helft in. Helaas hebben we uiteindelijk geen puntje kunnen overhouden aan de wedstrijd. Een gelijkspel had ons toch een beter uitzicht op de volgende ronde verschaft."

doelpunt

doelpunt

Makaay zelf speelde geen gelukkige wedstrijd tegen CSKA. Hij verzorgde weliswaar de assist voor de 1-1 van Van Bronckhorst, maar miste zelf twee enorme kansen. Eén keer trof hij de lat en één keer ging een schot net voorlangs. "Die kopbal tegen de lat was pech. Tim (de Cler, red.) gaf de bal goed voor en ik probeer in tegengestelde richting raak te koppen. De keeper achtte zich al kansloos, maar de bal vloog via de onderkant van de lat weer terug. Daarna revancheerde ik me door de assist te verzorgen bij de 1-1. Vlak na rust kreeg ik nog een grote schietkans. In die situatie had ik moeten scoren, maar de bal ging helaas langs de verkeerde kant van de paal."

Feit is wel dat Feyenoord, na de nederlagen tegen Nancy (3-0) en CSKA (1-3), vrijwel kansloos is voor een plek in de volgende ronde. Makaay blijft echter positief. "We hebben nog steeds een mogelijkheid om Europees te overwinteren. Dan moeten we wel in Coruña van Deportivo winnen. Ik weet uit eigen ervaring dat het daar niet makkelijk zal worden, maar het is ook geen onmogelijke opgave. We moeten ons zeker niet bij voorbaat al kansloos achten. Het goede teamspel geeft ons vertrouwen, ook voor de competitiewedstrijd van zondag tegen FC Utrecht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen