Feyenoord ook puntloos tegen CSKA Moskou

Ger
6 november 2008, 22:53   Bijgewerkt: 6 november 2008, 23:10

Feyenoord staat na twee groepsduels in de UEFA Cup nog met lege handen. Na de 3-0 nederlaag bij AS Nancy, gingen de Rotterdammers donderdagavond voor eigen publiek met 1-3 onderuit tegen CSKA Moskou. Giovanni van Bronckhorst scoorde de enige Feyenoord-treffer. Vagner Love was met twee goals de gevierde man bij de Russen.

Feyenoord verscheen zoals verwacht in vrijwel dezelfde opstelling waarmee zondag tegen Roda JC de tweede competitiezege werd behaald. Trainer Gertjan Verbeek verving slechts de aan zijn knie geblesseerde Serginho Greene voor Dwight Tiendalli. Bij CSKA Moskou, dat in de poule al afrekende met Deportivo la Coruña (3-0), was het elftal volgepakt met internationals. Veel spelers van de huidige Russische nummer twee zitten ook in de selectie van bondscoach Guus Hiddink.

doelpunt

doelpunt

In de daaropvolgende aanval beet de thuisclub voor het eerst serieus van zich af. Leroy Fer vuurde vanaf de rand van de zestien recht op de vuisten van doelman Igor Akinfeev. Het waarschuwingsschot luidde een goede periode van Feyenoord in. Op aangeven van Tim de Cler had Roy Makaay halverwege de eerste helft de 1-1 moeten aantekenen. De ervaren spits zag zijn kopbal echter via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren.

Dat Feyenoord de achterstand na rust niet wist weg te poetsen, had het volledig aan zichzelf te danken. De Kuipbewoners kregen diverse goede mogelijkheden, maar het vizier stond telkens niet scherp genoeg afgesteld. Zo ontsnapte Makaay kort na de thee aan de aandacht van de Russische defensie, maar ging zijn inzet voorlangs. Daarnaast had Feyenoord pech dat een ingestudeerde vrije trap via het hoofd van André Bahia tegen het aluminium belandde.

CSKA Moskou gooide het duel tien minuten voor het einde in het slot. Kort nadat Verbeek met Michael Mols een extra aanvaller had ingebracht, kreeg Vagner Love het op zijn heupen. De Braziliaan goochelde zich richting het doel van Henk Timmer en schoot bekeken de 1-3 op het bord. Daarmee rectificeerde Vagner Love indirect een foute inschatting van de Noorse scheidsrechter Moen, die eerder had verzuimd een overtreding van De Cler met een penalty te bestraffen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen