Lijstaanvoerder Valencia laat punten liggen

Ger
26 oktober 2008, 19:48   Bijgewerkt: 26 oktober 2008, 20:29

De Spaanse koploper Valencia heeft zondag de punten moeten delen met Recreativo de Huelva. Javier Camunas zette de thuisploeg vlak na rust op voorsprong, maar David Villa herstelde na een uur spelen het evenwicht.

Door de remise heeft Valencia nog maar één punt voorsprong op Barcelona. Villareal, dat zondagavond in actie komt tegen Atletico Madrid, kan nog op gelijke hoogte komen met de lijstaanvoerder.

Sevilla, een voorname achtervolger van Valencia, verloor in eigen huis met 0-1 van Malaga door een goal van Adrian Lopez. Sevilla-middenvelder Adriano werd na 66 minuten spelen van het veld gestuurd.

Real Mallorca passeerde Espanyol op de ranglijst door een onderling duel met 3-0 te winnen. Aritz Aduriz zorgde na rust voor de eerste twee treffers, waarna Fernando Varela de eindstand bepaalde.

Sporting Gijon, de club van Jurgen Colin, behaalde een uitstekend resultaat bij Deportivo la Coruna. Gijon won met 3-0. David Barral en Carmelo zetten de bezoekers al binnen een half uur op 2-0. Toen Deportivo-speler Diego Colotto op slag van rust van het veld werd gestuurd, was er voor de thuisclub geen redden meer aan. In de 84e minuut zorgde Diego Castro voor de derde treffer.

Staartploeg Numancia won drie belangrijke punten tegen Racing Santander, dat eerder in de week nog van FC Twente verloor. Op eigen veld won de promovendus met 2-1 door een doelpunt van Domingo Cismain in blessuretijd.