Gullit: "Spijt van avontuur bij Los Angeles Galaxy"

14 oktober 2008, 13:44   Bijgewerkt: 14 oktober 2008, 15:43

Ruud Gullit heeft spijt van zijn avontuur in de Verenigde Staten. De oud-international was negen maanden trainer van Los Angeles Galaxy. "Natuurlijk heb ik spijt van mijn overstap naar LA. Zeker met de dingen in mijn achterhoofd die ik nu weet. Ik weet niet of ik dan dezelfde beslissing had genomen, dat moge duidelijk zijn", zegt Gullit, die vorige maand zijn ontslag indiende, op de website van De Telegraaf.

Gullit had moeite om te wennen aan de voetbalcultuur in de Verenigde Staten, die volgens hem volledig anders is dan in Europa. "De regels en alle dingen zijn zo anders in vergelijking met Europa. Alles dat logisch is, doen zij juist anders. Dat is zeer frustrerend voor coachs. Iedereen praat er in Amerika dan ook over."

Ook het vele reizen, naar uitwedstrijden aan de andere kant van het land, stoorde Gullit. Bovendien denkt hij dat het Amerikaanse voetbal daarom nooit het niveau kan bereiken van het voetbal in Europa. "Je reist veel en speelt onder veranderende weersomstandigheden als temperatuur en luchtvochtigheid. Dat is wat alles zo extreem zwaar maakt, vooral wanneer we in de zomer naar de oostkust moesten. Daar was het 32 graden en 80 procent luchtvochtigheid en smog. Dat is te gek voor woorden en maakt het voor spelers heel moeilijk om iedere week te presteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen