'Voor Nederland is dit natuurlijk geweldig'

3 oktober 2008, 01:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Uitgerekend in de tijd dat critici steeds harder roepen dat het Nederlandse voetbal niets meer voorstelt, schoten de clubs uit de Eredivisie uit hun slof in de eerste ronde van de UEFA Cup. Vijf Nederlandse teams traden aan in de eerste ronde van het Europese bekertoernooi en alle vijf bereikten ze de volgende ronde. Een unicum.

Sinds de invoering van de groepsfase in de UEFA Cup kwam het twee keer voor dat vier Nederlandse teams de tweede ronde haalden. Vorig seizoen was het er slechts één (AZ), maar dit seizoen is alles anders. Dat Ajax af zou rekenen met het nietige FK Borac lag in de lijn der verwachtingen, maar Feyenoord, SC Heerenveen, NEC en FC Twente stonden tegenover redelijk tot goede tegenstanders. Toch won Feyenoord van Kalmar FF, rekende Heerenveen af met Vitoria Setubal, stuntte NEC tegen Dinamo Boekarest en schakelde FC Twente het Franse Stade Rennes uit.

Afgezien van de punten voor de UEFA-ranglijst die Nederland door deze prestaties verdient, waren de goede prestaties van de Nederlandse club ook een goede zaak voor de hele Eredivisie. Dat teams als NEC en FC Twente over twee wedstrijden kunnen winnen van respectievelijk een Roemeense topclub en een Franse subtopper, geeft de Nederlandse burger immers moed.

Dinsdag, tijdens de loting, gaan dus vijf Nederlandse ploeg in de koker. Ze worden verdeeld over verschillende groepen en aangezien er in totaal maar acht poules zijn, zijn er zometeen meer groepen mét, dan zonder Nederlandse inbreng. Met teams als Hamburger SV, Schalke 04, AC Milan, Valencia en Tottenham Hotspur ook nog in het toernooi, kunnen de Nederlandse fans zich dan ook opmaken voor een paar prachtige wedstrijden. Maar waar hoopt Wielaert eigenlijk zelf op? "Vorig jaar, toen we ons plaatsten voor de Champions League-voorronde, riep ik: 'Ronaldinho, Heubach komt er aan'. Dat kan nu nog steeds, tegen AC Milan zou mooi zijn", grijnst hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen