Ook FC Twente bereikt groepsfase UEFA Cup

2 oktober 2008, 21:53   Bijgewerkt: 3 oktober 2008, 01:16

Op een toch al prachtige avond voor het Nederlandse voetbal heeft ook FC Twente haar steentje bijgedragen. De Tukkers leverden een knappe prestatie door Stade Rennes uit te schakelen. In Enschede werd het door een goal van N'Kufo 1-0, wat precies genoeg was om de 2-1 nederlaag van de heenwedstrijd weg te poetsen.

Na de 2-1 overwinning van Stade Rennes in de heenwedstrijd, twee weken geleden in Frankrijk, kon het donderdag in de Enschedese Grolsch Veste nog alle kanten op. Natuurlijk had Rennes de beste papieren om door te bekeren, maar internationaal gezien is een 2-1 uitnederlaag helemaal geen slecht resultaat. FC Twente had immers aan een kleine zege aan eigen huis voldoende om het karwei alsnog te klaren. Dat moest te doen zijn, dacht men in Enschede.

Twente, met Kenneth Perez opnieuw als nummer tien achter de driemansvoorhoede, had moeite om door de defensie van Rennes heen te komen. De huidige nummer tien van de Ligue 1 speelde compact en de defensie, onder leiding van ex-Heerenvener Petter Hansson, gaf weinig weg. Tot uitgespeelde kansen kwam Twente voor rust dan ook niet. Eigenlijk was de ploeg slechts één keer écht gevaarlijk, toen doelman Douchez een schot van Elia liet glippen. De Franse keeper krabbelde echter net op tijd op om Blaise N'Kufo van de 1-0 af te houden.

Dit doelpunt bleek voldoende voor FC Twente om de buit binnen te slepen. Stade Rennes bracht nog wel extra aanvallers binnen de lijnen om de 1-1 te forceren, maar Twente hield eigenlijk relatief eenvoudig stand. Ook de Tukkers kunnen zich zodoende gaan opmaken voor nog minimaal vier duels in het UEFA Cup-toernooi.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen