Verdachte Suarez: "Ik zou echt nooit wraak nemen"

27 september 2008, 09:08   Bijgewerkt: 27 september 2008, 09:36

Luis Suarez is zich van geen kwaad bewust. De KNVB startte vrijdag een vooronderzoek naar de aanvaller van Ajax, die na zou hebben getrapt in het bekerduel tegen FC Utrecht. Dat wordt stellig ontkend door de Uruguayaan zelf. "Ik liep en kan hem per ongeluk geraakt hebben", ontkent hij in De Telegraaf bewust iets gemeens te hebben gedaan.

Suarez staat bij menigeen te boek als een geniepig mannetje, maar wraak nemen doet de dribbelaar naar eigen zeggen niet. Dat hij tegenstander Loic Loval in zijn buik raakte was dus niets meer dan een incident, vindt hij zelf. "Ik heb de schijn misschien tegen, omdat ik al een harde schop van Loval had gehad. Maar ik zou echt nooit wraak nemen." 

Scheidsrechter Jan Wegereef ontging het incident, maar bekende na afloop bij het zien van de beelden dat 'het wel geel of rood had kunnen zijn'. Trainer Marco van Basten snapte de ophef niet. "Ik heb de beelden teruggezien en mijn reactie was: wat gebeurt er? Je ziet dat Luis uit balans wordt gebracht. Het lijkt me niet dat hij bewust het been in de buik van Loval zette, qua coördinatie is zoiets zelfs lastig, anders zou hij een gevorderde vechtsporter moeten zijn", redeneerde de hoofdcoach. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen