Siem de Jong wil vechten voor zijn kans bij Ajax

26 september 2008, 12:26

In de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht stond hij er ineens weer: Siem de Jong. De jonge middenvelder van Ajax behoorde amper een week geleden niet eens tot de achttienkoppige wedstrijdselectie voor de topper tegen Feyenoord, maar krijgt nu toch zijn kans in de ploeg van coach Marco van Basten.

De Jong was tegen FC Utrecht de meest aanvallende pion op het Amsterdamse middenveld, dat verder bestond uit Eyong Enoh en Jan Vertonghen. De geboren Zwitser was in die rol eigenlijk de vervanger van Miralem Sulejmani, die vanwege een hamstringblessure de komende weken niet van de partij is.

Zijn basisplek tegen FC Utrecht was dus een positieve verrassing, maar het moet een negatieve verrassing zijn geweest dat hij in de periode daarvoor niet eens tot de wedstrijdselectie van het eerste elftal behoorde. "Ja, dat klopt", zegt hij. "De trainer heeft niet gezegd waarom dat was. Hij zei alleen dat hij tevreden was over de manier waarop ik trainde, maar dat hij even de voorkeur gaf aan anderen."

Siem de Jong

Siem de Jong

Siem de Jong

Siem de Jong

De middenvelder is reëel genoeg om dat zelf ook te beseffen, maar aan een verhuurperiode denkt hij nog niet. "In de zomer speelde er soms wel iets, maar dat werd niet concreet. Dat hoefde van mij ook niet, want ik wil helemaal niet weg bij Ajax. Ik wil hier vechten voor mijn plek. Sowieso tot de winterstop, daarna zien we wel verder. Tot die tijd probeer ik gewoon zo goed mogelijk te spelen."

Door: Roland Mather

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen