Belgische voetbalbond legt bal bij Tchité

25 september 2008, 13:30   Bijgewerkt: 25 september 2008, 13:39

De Belgische voetbalbond gaat voorlopig geen actie ondernemen om Mohammed Tchité speelgerechtigd te krijgen voor de Rode Duivels. Bondscoach Rene Vandereycken nam de aanvaller vorige maand op in zijn selectie, maar vervolgens bleek ineens dat Tchité al opgeëist was door de voetbalbond van Rwanda.

"Ik kreeg een mail van Jules Cesar Kalisa, de secretaris-generaal van de Rwandese voetbalfederatie. Daarin stelt hij dat Tchité, volgens een eerdere uitspraak van de FIFA, alleen voor Rwanda zou mogen uitkomen", vertelde de Belgische bondsdirecteur Jean-Marie Philips destijds. Philips voegde er aan toe dat de Belgen zouden bekijken welke stappen ondernomen konden worden. Inmiddels is echter duidelijk dat Tchité zelf in actie moet komen, als hij voor België wil uitkomen.

"Wij verwachten niets meer van de FIFA, het dossier is wat ons betreft afgerond. Tchite kan wel zelf een klacht indienen tegen Rwanda als dat land hem via valsheid in geschrifte zou hebben toegeëigend. Als hij dat zelf kan aantonen, dan willen we weer in actie komen", aldus Philips in de donderdageditie van Het Nieuwsblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen