Doelman Friebel baalt van rol als reserve bij RBC

23 september 2008, 13:23

Niet Erwin Friebel, maar Arjan Christianen is dit seizoen voorlopig de eerste doelman van RBC Roosendaal. Dat is een flinke tegenvaller voor de 25-jarige Friebel, die de afgelopen seizoenen het doel van de Brabantse club verdedigde. 

Friebel kan voorlopig weinig anders doen dan keihard trainen. "Iedere sportman wil spelen. Dus was het zuur toen ik hoorde dat de trainer Arjan koos. Ik was een weekje van slag, maar heb snel alles opgepakt en werk keihard om me te bewijzen. Het zou niet goed zijn als ik tevreden was met deze situatie. Maar ik zou geen goede prof zijn als ik er nu met de pet naar zou gooien", zegt hij in BN/ De Stem.

"Het seizoen is nog lang. Ik pak wat ik pakken kan met Jong RBC en weet van de coach waar ik op moet trainen. Als Arjan onverhoopt tegen een blessure of rode kaart oploopt, moet ik zorgen dat ik er sta, scherp en toch rustig. Ik ben er klaar voor."

Volgens coach Rob Meppelink is een vertrek van de doelman geen optie. "Ik snap dat Erwin wil spelen, maar ik wil hem niet kwijt. Met zijn ervaring is hij van meerwaarde voor de groep en hij houdt Arjan scherp. Voor de club is deze situatie ideaal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen