AZ maakt het wel waar tegen PSV

Ger
20 september 2008, 22:32   Bijgewerkt: 20 september 2008, 23:55

AZ heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De Alkmaarders waren zaterdag in eigen stadion met 1-0 te sterk voor PSV. Invaller Maarten Martens scoorde in de slotfase. De Eindhovense landskampioen, die de eerste twee duels juist had gewonnen, maakte een fletse indruk.

Met bij vlagen technisch verzorgd spel namen de Noord-Hollanders, waar de van FC Zwolle overgenomen Niklas Moisander debuteerde, de regie over de wedstrijd in handen. Het ontbreken van een goaltjesdief speelde AZ aanvankelijk parten. Moussa Dembélé en Mournir El Hamdaoui stonden tegen PSV in de voorhoede, maar het tweetal rijgt de doelpunten nu niet bepaald aaneen.

Het gevaar van de Alkmaarders kwam in het DSB Stadion niet verrassend vooral uit stilstaande situaties. Daarnaast hielp het fletse PSV de thuisploeg ook een handje door vooral na rust regelmatig de bal te verspelen. Het elftal van coach Huub Stevens bleek door de midweekse oorwassing tegen Atletico Madrid in de Champions League (0-3) niet te blaken van het zelfvertrouwen.

Pas na het doelpunt gooide PSV alle schroom van zich af. De tijd bleek echter te kort om nog iets aan de achterstand te veranderen. Ook Ibrahim Afellay, de voorgaande wedstrijden nog de absolute uitblinker aan Eindhovense zijde, kon het verschil niet maken. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld ook een te grote beloning geweest voor de tegenvallend acterende landskampioen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen