Bradley volgende voormalig eredivisiespeler bij Gladbach

1 september 2008, 15:41   Bijgewerkt: 1 september 2008, 15:55

De transfer van Michael Bradley naar Borussia Mönchengladbach is afgerond. De 21-jarige Amerikaan, afkomstig van SC Heerenveen, werd maandag officieel gepresenteerd bij de club van de Nederlandse trainer Jos Luhukay. Bradley is al de zesde speler met een verleden in de Eredivisie in de huidige selectie van Gladbach.

Bij Borussia Monchengladbach spelen verder Patrick Paauwe (ex-Feyenoord), Roel Brouwens (ex-Roda JC), Rob Friend (ex-Heerenveen), Alexander Voigt (ex-Roda JC) en Sharbel Touma (ex-FC Twente). Deze Eredivisie-invloeden zijn geen toeval, laat coach Luhukay weten. "We kennen de Nederlandse competitie, en de spelers die daarin spelen, als de beste. Van Michael hebben we dan ook een heel goed en positief beeld", aldus de Limburger op de website van zijn club.

Bradley, vorig seizoen met vijftien goals clubtopscorer van SC Heerenveen, is dik tevreden over zijn transfer. "Gladbach is een club met een prachtige historie en geweldige fans. Ik heb bovendien van mijn voormalig teamgenoot Rob Friend veel positieve verhalen over de club gehoord", aldus de Amerikaanse international.

Naar verluidt betaalde Mönchengladbach zo'n 2,5 miljoen euro om het contract van Bradley bij SC Heerenveen, dat nog één seizoen doorliep, af te kopen. Als vervanger haalde Heerenveen inmiddels PSV'er Mika Väyrynen terug naar Friesland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen