Janmaat en Bakx melden zich af voor Jong Oranje

1 september 2008, 12:35   Bijgewerkt: 1 september 2008, 13:06

Daryl Janmaat moet zijn debuut in Jong Oranje even uitstellen. De verdediger van SC Heerenveen heeft aan de competitiewedstrijd tegen FC Volendam (2-3) een liesblessure overgehouden en kan daarom niet meedoen in de EK-kwalificatieduels van Foppe de Haans elftal tegen Noorwegen en Zwitserland.

"Daryl is te geblesseerd om te kunnen spelen. Het is gunstig voor hem dat we komend weekend niet spelen, zo krijgt hij de kans te herstellen", aldus fysiotherapeut Erik ten Voorde op de officiële website van SC Heerenveen. Volgens hem zijn de liesklachten van Janmaat een gevolg van vorig seizoen, toen de rechtervleugelverdediger nog bij ADO Den Haag speelde. "De klachten zijn bij ADO ontstaan. We proberen hem via gerichte training minder kwetsbaar te maken."

Naast Janmaat moet ook Istvan Bakx de wedstrijden van Jong Oranje laten schieten. De aanvaller van het Belgische KV Kortrijk heeft, net als Janmaat, last van zijn lies. Als vervangers heeft coach Foppe de Haan verdediger Tom Hiariej (FC Groningen) en aanvaller Jeremain Lens (AZ) bij de selectie gehaald.

De selectie van Jong Oranje ziet er nu als volgt uit:

Doel: Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Ajax)

Verdediging: Tom Hiariej (FC Groningen), Calvin Jong-A-Pin (sc Heerenveen), Dirk Marcellis (PSV), Erik Pieters (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion)

Middenveld: Wout Brama (FC Twente), Urby Emanuelson (Ajax), Jonathan de Guzman (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax), Kees Luijckx (AZ), Stefan Nijland (PSV)

Aanval: Nordin Amrabat (PSV), Roy Beerens (sc Heerenveen), Marvin Emnes (Middlesbrough), Jeremain Lens (AZ)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen