Heitinga scoort voor winnend Atletico, Barça gaat af

Koen Freriks
31 augustus 2008, 21:14   Bijgewerkt: 31 augustus 2008, 21:46

John Heitinga heeft zondag in de seizoensopener direct zijn waarde voor Atletico Madrid bewezen. De verdediger, die deze zomer overkwam van Ajax, opende tegen Malaga de score voor de Madrilenen, die daarna uitliepen naar 4-0.

De Uruguyaan Diego Forlan maakte twee doelpunten voor de club die de eerste tegenstander is van PSV in de Champions League. De Fransman Florent Sinama-Pongolle bracht tien minuten voor tijd de 4-0-eindstand op het bord.

FC Barcelona begon de competitie met een verrassende nederlaag. Het gepromoveerde Numancia was met 1-0 te sterk. Mario was al na twaalf minuten de maker van het enige doelpunt. De Catalanen waren in de slotfase nog dicht bij een punt, maar Samuel Eto'o en Lionel Messi misten het fortuin in de afronding.

Villarreal, de nummer twee van afgelopen seizoen, kwam tegen Osasuna niet verder dan een gelijkspel. Europees kampioen Marcos Senna bracht de Yellow Submarine nog wel op voorsprong, maar Javad Nekounam benutte een strafschop voor Osasuna en deelde daarmee de punten tussen beide clubs.