Manchester City mazzelt, verlies doet Adriaanse niets

Koen Freriks
28 augustus 2008, 20:45   Bijgewerkt: 28 augustus 2008, 22:33

De schaamte van Manchester City is donderdag in de UEFA Cup door een eigen goal van de tegenstander beperkt gebleven. De vermogende Engelse club slaagde er met de grootse moeite in om de opgelopen 1-0 achterstand tegen FC Midtjylland goed te maken.

Wel was daar een flinke portie geluk voor nodig. Danny Califf dompelde Midtjylland in rouw, door in de laatste minuut een eigen doelpunt te maken. Voor Manchester City bleek dat uiteindelijk de redding.

De ploeg van Mark Hughes kon ook in de verlenging niet overtuigen, maar trok in de strafschoppenserie aan het langste eind. Joe Hart was met twee gestopte inzetten de held van The Citizens.

Terwijl Hughes een spannend avondje beleefde, zat Co Adriaanse (foto) ongetwijfeld een stuk rustiger op de bank. De Nederlander verloor donderdag met Red Bull Salzburg weliswaar van FK Suduva (0-1), maar de opgebouwde voorsprong uit het eerste duel (4-1) kwam geen enkel moment in gevaar.

AA Gent werd verrassend uitgeschakeld. De Belgen verloren in Zweden met 4-0 van Kalmar FF. Het eerste duel had Gent met 2-1 gewonnen.