'Hoogvlieger' Vitesse blijkt Afrikaanse vechtarend

28 augustus 2008, 10:07

Vitesse-directeur Marc van Hintum heeft zich deze week van zijn lolligste kant laten zien. Eerder deze week kondigde hij met een vreemd filmpje op de website van Vitesse aan dat zijn ploeg 'een echte hoogvlieger' hoopte binnen te halen. Fans rekenden zich vervolgens rijk een hoopten op de komst van een topspeler, maar inmiddels is duidelijk dat deze 'hoogvlieger' een Afrikaanse vechtarend betreft.

"Het idee achter deze actie is dat deze vogel het nieuwe Vitesse gaat belichamen. Want ook al is het nog een kuiken, hij staat voor kracht, schoonheid en dominantie. Allemaal eigenschappen die op termijn hopelijk ook gelden voor het voetbal van ons eerste elftal, en wie weet zelfs onze jeugdteams", stelt Vitesse donderdag.

"Met een spanwijdte van 2.70 meter vliegt er straks voor iedere thuiswedstrijd een imposant, levend symbool van onze club door Gelredome! En daarin schuilt de symboliek van deze nieuwe aankoop. De kracht en sterkte van de vogel moet straks synoniem zijn voor de kracht en sterkte van het elftal", aldus de club in een verklaring.

Komende vrijdagavond, in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, maakt de Afrikaanse vechtarend zijn debuut in het Gelredome. Vitesse treedt met de komst van de arend in de voetsporen van de Portugese topclub Benfica, waar bij iedere thuiswedstrijd ook een imposante vogel door het stadion vliegt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen