AZ geeft Arveladze tijd om familiezaken te regelen

AZ geeft Arveladze tijd om familiezaken te regelen

11 augustus 2008 – Shota Arveladze heeft deze week volkomen andere zaken aan zijn hoofd dan voetbal. De assistent-trainer van AZ is in zijn vaderland Georgië om zijn familie in veiligheid te brengen voor de oorlog die er is uitgebroken. 

"De vrouw en kinderen van Shota zitten momenteel aan de Zwarte Zee-kust, maar de paspoorten van de kinderen liggen in Tbilisi (hoofdstad Georgië, red.). Via zijn connecties wil hij de papieren bij zijn familie krijgen. Zelf probeert hij naar Turkije te vliegen om dan met een auto de grens over te gaan", aldus teammanager Paul Hartland in De Telegraaf, die bij afwezigheid van voorzitter Dirk Scheringa en algemeen directeur Toon Gerbrands (beiden in China) het woord voert.

De vrouw en kinderen van Arveladze hebben Nederlandse paspoorten en kunnen het land eenvoudig verlaten. Dat geldt niet voor zijn overige familieleden, waardoor het voor hen lastiger zal worden een veiliger oord op te zoeken. "Shota maakt zich grote zorgen over zijn hele familie", weet vertrouweling Rob Cohen.

gerelateerd