Blatter roept op: "Barça, laat Messi aan Spelen meedoen"

6 augustus 2008, 13:53   Bijgewerkt: 6 augustus 2008, 14:02

Joseph Blatter hoopt dat Lionel Messi, Diego en Rafinha toch van hun clubs mogen deelnemen aan de Olympische Spelen. Het internationale sporttribunaal CAS oordeelde woensdag dat clubs niet verplicht zijn om spelers onder de 23 jaar af te staan voor de Spelen, waardoor FC Barcelona bijvoorbeeld vandaag nog Messi terug zou kunnen roepen. Blatter hoopt echter niet dat Barça dat doet.

"De FIFA is verbaasd en zeer teleurgesteld over de uitspraak van het CAS", laat Blatter weten in een verklaring op de website van zijn wereldvoetbalbond. "Uiteraard respecteren wij de beslissing, maar desondanks wil ik een oproep doen aan de betreffende clubs: laat jullie spelers meedoen aan de Olympische Spelen. Het zou getuigen van solidariteit, en in geest zijn met de Olympische gedachte. Bovendien zou het goed zijn voor de spelers, de fans en de sport zelf", aldus de Zwitser.

Eerder stelde de FIFA nog dat clubs wél verplicht waren om spelers af te staan voor de Spelen. Dit oordeel is echter vernietigd door de uitspraak van het CAS.

Of FC Barcelona, Werder Bremen en Schalke 04 respectievelijk Lionel Messi, Diego en Rafinha terugroepen, is nog onbekend. De clubs zullen snel een beslissing moeten nemen, want het voetbaltoernooi in China begint al donderdag.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen