Landzaat is blij dat Oranje het EK niet won

Landzaat is blij dat Oranje het EK niet won

30 juli 2008 – Denny Landzaat vindt het niet erg dat Nederland op het voorbije EK geen Europees kampioen werd. De middenvelder van Feyenoord viel op het laatste moment af voor de definitieve selectie van bondscoach Marco van Basten.

"Ik heb het EK wel gevolgd, in alle rust op vakantie. Achteraf ben ik blij dat ze geen Europees kampioen zijn geworden", zegt Landzaat tegen Voetbal International. "Ik geef toe: dat is een egoïstische gedachte, maar ik had er niet aan moeten denken dat op de dag dat ik terugkwam van vakantie, de selectie feestend door de Amsterdamse grachten was gevaren. Ik zat er zo dichtbij, dan had ik misschien wel een weekje bijgeboekt."

Voor de middenvelder was het missen van het EK een harde klap. Om kans te houden op deelname aan de Europese eindronde was hij in januari naar Feyenoord gekomen. "Je kunt er allerlei theorieën op loslaten. Stel dat we met Feyenoord wél de play-offs hadden gehaald om een plaats in de voorronde van de Champions League. Dan was ik langer in competitie geweest, had ik wellicht een paar goede wedstrijden gespeeld en de bondscoach op andere gedachten kunnen brengen. Het lot besliste anders."

gerelateerd