RBC ziet laatste strohalm wegglippen

Ger
3 februari 2006, 22:39

Op bezoek bij naaste concurrent Willem II heeft hekkensluiter RBC Roosendaal niet voor een stunt kunnen zorgen. De bezoekers namen weliswaar een vroege voorsprong maar zagen de winst in de tweede helft verdampen. Breekpunt in de wedstrijd was een dubieuze strafschop die scheidsrechter Jol toekende aan de thuisploeg. Door het verlies hoeft RBC zich weinig illusies meer te maken over lijfsbehoud.

Al na twee minuten opende RBC de score in het volgepakte Willem II Stadion. Uit een voorzet van Daelemans schoot de ongedekte Vos de bal langs keeper Tristan Peersman. De vroege openingsgoal was een flinke domper voor het zelfvertrouwen van Willem II. De thuisploeg speelde lusteloos voetbal en wist in de eerste helft geen kans van betekenis af te dwingen.

In de tweede helft kwam Willem II een stuk gemotiveerder voor de dag. Kevin Bobson was in de 49e minuut dicht bij een doelpunt, maar zijn schot belandde tegen de paal. De thuisploeg greep meer en meer het initiatief en via Moussa Dembele kwam het verdiend na een uur spelen op 1-1. Vanaf de rand van het strafschopgebied kegelde hij de bal schitterend tegen de touwen.

Door de nederlaag heeft RBC een wonder nodig om nog onder degradatie uit te kunnen komen. De ploeg heeft na 22 speelronden een achterstand van negen punten op Willem II.