Preview: Feyenoord schuwt favorietenrol

3 februari 2006, 16:18

Met een voorsprong van maar liefst veertien punten op de ranglijst begint Feyenoord zondag aan de vijftigste competitiewedstrijd voor eigen publiek tegen Ajax. Toch schuwen ze bij de Rotterdamse club de rol van favoriet. Daarvoor heeft Feyenoord de laatste jaren te vaak van de aanvankelijk zwakker ingeschatte Amsterdamse rivaal verloren.

De Rotterdamse club begon de afgelopen jaren wel eens vaker optimistisch aan het thuisduel met Ajax. De laatste tien jaar won Feyenoord voor eigen publiek de klassieker toch slechts eenmaal. In het seizoen 2000/2001 werd het 3-1.

Feyenoord verloor vorig seizoen in De Kuip door twee Amsterdamse treffers in de slotfase van het duel (2-3). Veel spelers hebben beide clubs sindsdien verlaten. Vergeleken met vorig seizoen maken bij Feyenoord zondag alleen Kuijt, Kalou en Castelen nog deel uit van de basisformatie. Bij Ajax zijn slechts Grygera, Sneijder en Maduro opnieuw vanaf het eerste fluitsignaal van de partij.

Feyenoord-trainer Koeman heeft goede hoop dat hij weer over Greene kan beschikken. Mits fit krijgt de geboren Amsterdammer als rechtsback de voorkeur boven Collen. Pardo was vrijdag nog steeds ziek. Onduidelijk is of de Chileen zondag op de bank kan plaatsnemen.

Een dag na de geflatteerde bekerzege op Heerenveen (3-0) verklaarden ze bij Ajax niet blind te zijn voor de realiteit. "Het is onzin om nu te zeggen dat het lek boven is", aldus trainer Blind. "We hadden tegen Heerenveen veel beter met de geboden ruimte om moeten springen. Mijn spelers hebben wel keihard gewerkt. Dat zal tegen Feyenoord ook moeten gebeuren. Alleen een paar goede resultaten kunnen ons uit de put helpen." 

Vermoedelijke opstellingen: Feyenoord: Lodewijks; Greene, Bahia, Vlaar en Bosschaart; De Guzman, Hofs en Paauwe; Castelen, Kuijt en Kalou.

Ajax: Stekelenburg; Grygera, Maduro, Vermaelen en Emanuelson; Galasek, Sneijder en Lindenbergh; Rosales, Huntelaar en Rosenberg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen