Senegal naar halve finale Afrika Cup

3 februari 2006, 15:45

Senegal heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de Afrika Cup. Doelman Sylva maakte het zijn ploeg nog moeilijk door in de eerste helft Guinee met een geweldige blunder op 1-0 te helpen, maar in de tweede helft zette Senegal orde op zaken. Treffers van Papa Bouba Diop (foto), Niang en Camara bezorgden de Oost-Afrikanen alsnog de winst. 

Guinee was in de groepsfase één van de sensaties van het toernooi. In een groep met Tunesië, Zambia en Zuid-Afrika liet het land geen enkele steek vallen en plaatste het zich met negen punten uit drie wedstrijden overtuigend voor de kwartfinale. In de kwartfinale stuitte het op Senegal. De Oost-Afrikanen waren vier jaar geleden nog één van de smaakmakers van het WK in Japan en Zuid-Korea, maar slaagde er vorig jaar niet in om zich te plaatsen voor het WK in Duitsland.

In de eerste helft tegen Guinee werd duidelijk waarom Senegal komende zomer ontbreekt in Duitsland. De ploeg speelde zwak en onsamenhangend en doelman Sylva bracht zijn ploeg met een kolderieke beginnersfout diep in de problemen. Guinee-spits Diawara had de bal voor het intikken en dat was gezien het spelbeeld niet onterecht. Guinee leek haar nieuwe rol als favoriet goed op te pakken en Senegal mocht niet eens mopperen dat het met rust slechts 0-1 stond. 

Senegal

Senegal

Die opzet mislukte. Met nog tien minuten te spelen maakte invaller Niang het verschil met een harde knal, die via onderkant lat in het doel van Guinee verdween. Na dit doelpunt van het verzet van Guinee gebroken. Na een prima actie van Niang zorgde Henri Camara in de slotminuut zelfs nog voor 3-1. Dat leek de eindstand te worden, maar diep in blessuretijd krulde Guinee-aanvaller Feindouno plotseling nog op prachtige wijze een vrije trap in het Senegalese doel. Deze treffer kwam echter te laat, waardoor het duel eindigde in 3-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen