Ajax wacht mogelijk nog aanslag Belastingdienst

Ajax wacht mogelijk nog aanslag Belastingdienst

11 juli 2008 – Ajax moet mogelijk toch nog belasting gaan betalen in verband met de transfers van Michael Laudrup en Shota Arveladze in 1997. Het gaat om naheffingen van in totaal 5,8 miljoen euro.

De Hoge Raad vernietigde vrijdag de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam van 2006. Die heeft volgens het hoogste rechtscollege op onjuiste gronden besloten dat de omstreden naheffingsaanslag van de Belastingdienst moest worden vernietigd. Het hof in Den Haag moet zich opnieuw over de kwestie gaan buigen en kijken of de naheffing wel of niet mag worden opgelegd.

Eind 2005 kocht Ajax strafvervolging in deze kwestie al af, nadat het Openbaar Ministerie (OM) de club een schikkingsvoorstel had gedaan van 500.000 euro. Het OM was van mening dat Ajax de transferbetalingen voor de spelers had moeten aanmerken als loon. Door dat niet te doen had de club een onjuiste aangifte van loonbelasting gedaan.

Destijds waren toenmalig bestuurslid Arie van Os en voormalig directeur Maarten Oldenhof als verdachten aangemerkt. Hun zaak werd echter geseponeerd.

gerelateerd