Live: Oranje-dagboek #13

De laatste ontwikkelingen rond het Nederlands elftal

21:05

20:40

Steven Bergwijn draait tot nu toe een zeer teleurstellend WK en moet vrezen voor zijn speeltijd. Marco van Basten vindt dat de Ajacied snel wakker moet worden.

20:39

Terwijl de media in Nederland behoorlijk kritisch is op Oranje, geldt dat niet voor de media in het buitenland. Daar is men lovend over de ploeg van Louis van Gaal.

20:37

Bondscoach Louis van Gaal is blij met het ticket voor de kwartfinales van het WK. Toch weet de ervaren oefenmeester dat het beter moet bij Oranje.

18:34

Marco van Basten blijft een van de grootste criticasters van het Nederlands elftal. De voormalig bondscoach zag Oranje zich wel herpakken na de rust.

18:27

Virgil van Dijk is blij met het ticket voor de volgende ronde voor het WK. Toch weet de aanvoerder van Oranje dat er nog veel ruimte is voor verbetering. 

18:03

Dumfries was dus de grote uitblinker, maar zeker niet alle spelers van Oranje kregen een goed cijfer voor hun optreden. Lees alle beoordelingen terug in Oranje op Rapport.

18:02

Het Nederlands elftal staat in de kwartfinales van het WK in Qatar. In de achtste finales wordt, dankzij Denzel Dumfries, met 3-1 gewonnen van de Verenigde Staten.

17:48

17:37

16:57

Oranje staat halverwege op een 2-0 voorsprong tegen de Verenigde Staten, maar hoogstaand is het allerminst. De fans van Nederland genieten dan ook niet bepaald.

16:54

16:24

16:19

Pierre van Hooijdonk is tot op heden zeer te spreken over het WK van Nathan Aké. De verdediger van Manchester City speelt volgens de analist een goed toernooi.

16:18

Bondscoach Louis van Gaal heeft in gesprek met de NOS tekst en uitleg gegeven over zijn opstelling. Daarover sprak hij niet met Memphis Depay.

16:16

11:45

Memphis Depay baarde eerder deze week opzien door te zeggen dat hij voorin het liefst met Steven Bergwijn speelt. Maar ten koste van wie? Bij De Oranjewinter denken ze dat wel te weten

10:56

Davy Klaassen stevent af op een nieuwe basisplaats bij het Nederlands elftal. De Amerikaan Aron Jóhannsson, in het verleden onder meer actief bij Werder Bremen, begrijpt wel waarom de Ajacied speelt

10:12

09:17

Vrijdagavond vielen de laatste beslissigen in de strijd om een plekje bij de laatste zestien. Zuid-Korea en Zwitserland gingen er met de laatste twee tickets vandoor. Bekijk hier het volledige speelschema in de achtste finales. 

09:14

Krijgt Xavi Simons vandaag eindelijk minuten van Louis van Gaal? Volgens Arnold Mühren is het in ieder geval tijd voor de entree van de talentvolle aanvallende middenvelder. 

09:09

Louis van Gaal lijkt tegen de Verenigde Staten voor dezelfde elf te kiezen als in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar. Dat zou betekenen dat Marten de Roon opnieuw een basisplaats heeft. 

09:08

Goedemorgen en welkom in een nieuw Oranje-dagboek! Het is de dag van de achtste finale tegen de Verenigde Staten. De aftrap is om 16.00 uur. Volg hier de laatste ontwikkelingen rond het Nederlands elftal!