Live: [Blog] Alles over coronavirus in het voetbal

21:36

21:20

De Serie A hervat op 19 juni met Torino - Parma. (Sky Sport Italia)

16:21

16:18

Aston Villa-verdediger Tyrone Mings is niet bepaald blij met de hervatting van de Premier League. "Geld is voor honderd procent de drijfveer om weer te gaan voetballen. Integere motieven hebben geen rol gespeeld." (The Daily Mail)

14:42

Alex Pastoor speelt met Altach tien duels in 32 dagen door de herstart van het coronavirus. “Ik heb nu 23 veldspelers en ik mag er maar zeventien meenemen, dat wordt een extra opgave. Qua kwaliteit ontlopen ze elkaar niet veel. Aan de andere kant komen er veel wedstrijden en komt iedereen aan bod”, aldus de Nederlandse coach. (Voetbal International)

14:05

De met coronabesmette Ramsdale keert terug. 

11:46

11:09

10:31

LASK Linz kreeg in de Oostenrijkse competitie al zes punten aftrek door het overtreden van de coronaregels bij de training. Daardoor verloor het de koppositie, maar mogelijk wordt het nog erger. De UEFA zou ook spreken over een mogelijke straf in de Europese competities. (Kröne)

09:11

Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, gaat niet in op het verzoek van Lyon om de Ligue 1 weer te hervatten

23:34

Southampton-keeper Aaron Ramsdale bevestigt dat hij het coronavirus heeft gehad. De goalie zat twee weken in thuisisolatie en die zijn inmiddels verstreken. (Clubkanalen)

22:10

Minder goed nieuws is er bij Fulham.

20:21

Ook in Noord-Londen wordt er gewerkt richting de hervatting van de Premier League. 

18:55

Italië heeft meer ijzers in het vuur om de competitie af te maken. 

13:48

10:40

Brendan Rodgers is besmet geweest met het coronavirus. "Ik kon nauwelijks lopen. Het haalde herinneringen van het beklimmen van de Kilimanjaro naar boven", aldus de manager van Leicester City, die inmiddels weer hersteld is. (BBC)

09:13

Spaanse stadions zouden het nieuwe seizoen langzaamaan gevuld kunnen worden met publiek. Na de jaarwisseling kunnen clubs weer in volgepakte stadions spelen. (Spaanse media)

23:38

Premier League-baas Richard Masters heeft goede hoop dat er in de loop van volgend seizoen weer fans aanwezig mogen zijn in Engeland. 

19:34

Leicester City-trainer Brendan Rodgers heeft gekampt met het coronavirus. (Engelse media)

18:36

18:35

"Het was best wel confronterend, zo van die grote schermen naast je. Maar wel leuk", vertelt Kevin Diks over de fans op de schermen met zoom in het stadion. (Algemeen Dagblad)

17:50

Bij Aston Villa heerst angst voor het coronavirus. "Pepe Reina heeft in onze groepsapp ook gezet dat je het echt niet moet onderschatten. Hij heeft twee weken op bed gelegen met koorts en pijn op de borst, waardoor hij nauwelijks kon ademhalen", aldus Anwar El Ghazi. (De Telegraaf)

17:41

De Serie A zou op 19 juni hervatten, met Atalanta Bergamo - Sassuolo als openingsduel. (SkySport)

16:23

16:11

14:52

PSV geeft het goede voorbeeld. 

14:11

13:00

12:07

11:19

09:24

De BBC gaat groots uitpakken met de Premier League, als er half juni weer gevoetbald gaat worden. 

23:01

Aarhus, de club van Kevin Diks, heeft vanavond bij de hervatting van de Deense competitie gelijkgespeeld tegen Randers FC. Publiek was niet welkom in het Ceres Park, maar via Zoom waren supporters er toch nog een beetje bij.

21:03

De gesprekken over het deltaplan voor het betaald voetbal zijn afgerond. “De afgelopen weken is hard en constructief gewerkt aan een realistische uitwerking van het plan om het voetbal veilig en verantwoord weer op te kunnen starten in Nederland”, aldus een woordvoerder van de KNVB. (De Telegraaf)

20:31

Het niet naleven van de coronaregels heeft flinke gevolgen voor LASK Linz

19:37

De Italiaanse overheid heeft de Serie A groen licht gegeven om te hervatten. Op 20 juni zal de herstart van de competitie plaatsvinden.

19:22

De officiële bevestiging. Op 17 juni rolt de bal weer in Engeland.

18:56

Uit een enquête van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) blijkt dat 18 procent van de amateurclubs vreest voor het voortbestaan van de club als er na de zomer geen volledig seizoen kan worden gespeeld. “Je praat over zo’n 500 amateurclubs”, aldus voorzitter Ben van Olffen. (De Telegraaf)

18:06

Blijdschap in Engeland.

16:41

Nieuwe versoepelingen voor het voetbal in Nederland. Jeugd van 13 tot en met 18 jaar mag vanaf 1 juni zonder beperkingen voetballen. De herstart van zaalvoetbal is vervroegd naar 1 juli en sportkantines mogen ook vanaf 1 juli weer open. (KNVB)

16:21

Engelse media weten het zeker: vanaf 17 juni rolt de bal weer in de Premier League.

16:07

Wedstrijden La Liga zijn gratis te zien in de zorgcentra. De Spaanse competitie hoopt zo iets te kunnen doen aan de eenzaamheid in de verzorgingstehuizen.

15:22

De UEFA heeft nieuwe data geprikt voor de kwalificatie wedstrijden voor het EK Vrouwen:

14:52

12:35

Twee spelers bij Fulham hebben het coronavirus onder de leden. Dat meldt de club van Terence Kongolo zelf via de officiële kanalen.

12:23

Watford-spits Troy Deeney heeft walgelijke reacties gekregen op zijn kritische houding over een herstart van de Premier League. "Ik heb reacties gezien die gingen over mijn zoon. Mensen zeiden: ik hoop dat hij het coronavirus krijgt. Als je je uitspreekt, word je gewoon afgemaakt." (CNN)

09:41

Aston Villa-manager Dean Smith heeft zijn vader verloren aan de gevolgen van corona.

08:51

07:37

Een belangrijke dag voor het Italiaanse voetbal: vandaag moet duidelijk worden of de Serie A wordt hervat

22:42

Wordt de bekerfinale dan toch nog gespeeld?

21:14

In Servië wordt er vanaf 1 juni weer mét publiek gevoetbald. Supporters moeten wel een meter afstand van elkaar houden.

19:43

FC Emmen heeft al zijn medewerkers gevraagd tijdelijk salaris in te leveren. Het kantoorpersoneel heeft inmiddels begrip getoond en verwacht wordt dat er ook een akkoord wordt gesloten met de spelers en staf. (RTV Drenthe)

19:27

De Premier League heeft bekendgemaakt dat bij de derde testronde vier medewerkers van drie verschillende clubs positief hebben getest op het coronavirus.

18:43

De stad Brussel heeft groen licht gegeven om op 1 of 2 augustus de Belgische bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp in het Koning Bouwdewijnstadion te laten plaatsvinden. (Sporza)

17:31

Watford-doelman Heurelho Gomes is (nog) geen voorstander van de herstart van de Premier League. “Niet iedereen voelt zich er comfortabel bij. Sommige spelers hebben meer tijd nodig, dat kan een nadeel zijn voor kleine clubs die een minder brede selectie hebben.” (Sky Sports)

16:51

Een van de leden van de technische staf van Bologna is waarschijnlijk besmet met het coronavirus. Totdat er meer duidelijkheid is, trainen de spelers individueel.

15:04

13:40

De Griekse voetbalcompetitie wordt begin juni hervat.

13:18

In de Premier League hebben de clubs gestemd om de contacten tijdens trainingen weer toe te staan. Een volgende stap naar de hervatting van de Engelse competitie is daarmee gezet.

 

13:12

13:01

11:46

11:31

09:13

Vivianne Miedema baalt ervan dat ze met Arsenal overal naast grijpt nu de competitie niet meer wordt hervat, maar snapt de keuze ook. "We willen allemaal het liefst dat de competitie wordt afgemaakt, maar hier in Engeland lopen we ook nog eens vier, vijf weken achter op Nederland en Duitsland, wat betreft de ontwikkeling van het virus. Dan kunnen we de competitie wel afmaken, maar dan zijn we straks volgend jaar oktober nog bezig." (Algemeen Dagblad)

08:14

07:44

"Er is nog niet officieel besloten of de huidige stand ook de eindstand wordt, maar daar ziet het wel naar uit. Dat betekent dat we alles mislopen. De titel en een ticket voor de Champions League. Ontzettend jammer natuurlijk, maar we moeten er vrede mee hebben. Tijdens die twee maanden in thuisquarantaine had ik me al voorbereid op dit scenario", aldus Daniëlle van de Donk over het stilleggen van de Engelse vrouwencompetitie. (De Telegraaf)

23:10

Een kapperbezoek heeft er nog niet in gezeten voor Antoine Griezmann.

21:22

Goed nieuws in Alkmaar wat betreft de steun van de fans. 

19:27

De Premier League-clubs werken zich in het zweet. 

18:31

17:13

Een klasse actie in Almelo! 

17:03

15:59

Er is in de zomer nog voldoende bedrijvigheid bij de amateurclubs. Volgens de KNVB is uit een onderzoek gebleken dat vijftig procent van de clubs komende zomer open blijft. (AD)

15:28

15:01

Leganés heeft alle bestaande seizoenkaarten met een jaar verlengd. Fans die een jaarkaart voor het seizoen 2019/2020 hadden, mogen gratis de wedstrijden van de La Liga 2020/2021 bezoeken. Mits daar toeschouwers aanwezig zijn. 

14:23

De WK-organisator Qatar maakt zich door het coronavirus zorgen over het WK. Dat zorgt voor een recessie de komende jaraen. “Dat zal zeker effect hebben op de toeschouwersaantallen. Minder supporters zullen zich een reis naar het WK voetbal kunnen veroorloven”, denkt Hassan Al Thawadi, algemeen directeur van het organisatiecomité. 

13:26

Marcus Rashford (22) heeft een mooie prijs ontvangen, ditmaal niet voor zijn voetballende prestaties. Maar de aanvaller van Manchester United is met ‘High Sheriff Special Recognition Award’ beloond voor zijn liefdadigheidswerk gedurende het coronavirus. De aanvaller hielp het goede doel FareShare aan zo’n 20 miljoen pond, waarmee zo’n 2,8 miljoen kinderen al wekenlang te eten kunnen krijgen. 

12:41

In Spanje komt er virtueel geluid en virtuele fans als La iga wordt hervat. 

12:25

09:45

07:46

Aaron Ramsdale, doelman van Bournemouth, is positief getest op het coronavirus. De eerste keer testte hij nog negatief, maar is in de tussentijd dus besmet geraakt.

23:17

Als het Italiaanse seizoen mag worden hervat, kunnen middagwedstrijden met zomerse temperaturen op weerstand rekenen. "Hartje zomer om 16.30 uur aftrappen gaat echt niet gebeuren. Clubs denken niet aan de gezondheid van spelers", aldus Umberto Calcagno, de vice-voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond. (ANSA)

22:15

Een fraaie geste van Manchester United: de Engelse topclub ziet af van de huursommen die Hearts of Midtlothian, Bolton Wanderers en Burton Albion moeten betalen voor respectievelijk Joel Pereira, Ethan Hamilton en Kieran O'Hara. (The Daily Mail)

19:38

De return van de Belgische promotiefinale tussen Leuven en Beerschot wordt gespeeld op 1 of 2 augustus. De burgemeester van Leuven heeft akkoord gegegeven.

16:06

De Engelse vrouwencompetitie wordt niet meer hervat! 

15:40

FC Utrecht wil de bekerfinale spelen, als het moet zelfs in Duitsland of op Bonaire. (De Telegraaf)

15:06

De Serie A hoort donderdag wanneer het van start kan. (Italiaanse media)

14:02

13:40

In Brazilië worden de trainingen vermoedelijk snel weer opgestart.

12:44

Kingsley Ehizibue koopt seizoenkaarten PEC Zwolle voor supporters die het niet breed hebben. (RTV Oost)

11:30

11:13

"Als het doorgaat, worden drie maanden voetbal in anderhalve maand tijd ingehaald. En mogelijk moeten we gelijk door en start het nieuwe seizoen een paar weken daarna alweer. Met een EK speel je vijftien maanden aan één stuk door. Dat lijkt me heftig, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de experts weten wat wel en niet kan", aldus Jerdy Schouten. (De Telegraaf)

08:51

La Liga heeft de spelers en clubs na het incident met Luuk de Jong en consorten nogmaals opgeroepen om zich aan de voorschriften te houden. Anders kan een hervatting van de competitite zomaar in gevaar komen. 

08:14

De clubs in de Premier League zijn nog maar een week in kleine groepjes aan het trainen, maar mogen na woensdag mogelijk alweer met onderling contract trainen. Dan stemt de regering over dit plan. 

07:57

Sevilla zou genoegen nemen met de excuses van Luuk de Jong na het oliedomme incident van afgelopen weekend. Vermoedelijk krijgt hij een straf opgelegd, maar blijft die intern. Een grote schorsing is niet aan de orde. (ABC de Sevilla)

07:56

BATE Borisov heeft voor het oog van zo’n 5700 fans de Wit-Russische beker gewonnen. Opvallend was daarbij dat er veel fans zonder mondkapje werden gezien, terwijl dat wel werd verplicht. Ook zaten ze niet verdeeld over de tribune, maar veelal bij elkaar.