FIFA komt in 2026 definitief met XXL-WK in drie verschillende landen

14 maart 2023, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het wereldkampioenschap voetbal van 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada wordt anders dan de voorgaande edities. De FIFA heeft dinsdagmiddag namelijk naar buiten gebracht hoe het toernooi eruit gaat zien. Het belooft met liefst 48 deelnemende landen een gigantisch WK te worden.

In totaal kunnen 48 landen zich dus plaatsen voor het WK in Noord-Amerika. Dat betekent dat er twaalf groepen zijn van vier landen, iedereen speelt dus gewoon drie wedstrijden. De beste twee landen plaatsten zich voor de volgende ronde en worden daarin gevolgd door de acht beste nummers drie. In totaal zullen er 104 wedstrijden worden afgewerkt en zal het WK dus veertig dagen in beslag nemen.

Eerder dacht de FIFA een aan vorm met groepen van slechts drie landen, maar dat plan werd van tafel geveegd. Tijdens het vorige WK in Qatar kwamen er ter vergelijking 32 deelnemers, er zijn dus twaalf landen extra in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. In Qatar duurde het WK daarnaast slechts 29 dagen, ook dat is dus een flinke verandering. Er zal in totaal worden gevoetbald in zestien stadions.

Reacties

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krankzinnig dit.... dan hebben we straks 72 wedstrijden gespeeld, om 4 landen te laten afvallen.... Achterlijk.

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh nee vergeet de nummers 4, 16 landen, maar nog steeds te veel. Niveau zal alleen maar minder worden.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel snel afstand gaan nemen van de FIFA en de UEFA en het internationale voetbal reorganiseren.

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waanzin en alleen maar in voordeel van de Bobo's en hun portemonnee. Ik hoorde gisteren van Praag op de radio en die was het compleet eens met dit. Het moet nog veel meer worden volgens deze typische man die ook lekker mee eet uit de geldruif. En overbelasting was dikke onzin want het zijn professionals

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Na afloop van dit WK zijn met name de topclubs de dupe want die krijgen op zeker een aantal geblesseerde spelers terug vooral van landen die ver in dit toernooi komen. Door overbelasting kan een blessuregolf helaas niet uitblijven. Dit heeft niets meer met voetbal te maken, het draait alleen maar om geld bij deze waardeloze corrupte FIFA en UEFA bende.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen