Bizarre details in Ronaldo-deal: contract tot zijn 45ste

22 december 2022, 08:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cristiano Ronaldo (37) gaat zijn loopbaan dan toch definitief vervolgen bij Al-Nassr. De Portugees komt in Europa niet meer aan de bak tegen de voorwaarden die hij zelf wil en dus vertrekt hij voor 2,5 jaar naar Saoedi-Arabië. Daar ligt hij overigens vast tot zijn 45ste levensjaar, want hij krijgt ook een rol in het WK-bid na zijn periode als voetballer.

Het Aziatische land heeft zich met Griekenland en Egypte zich ingeschreven om het WK naar die drie landen te halen in de komende jaren. Ronaldo wordt een van de uithangborden van die lobby en tekent derhalve niet voor slechts 2,5 jaar in de zandbak, maar een verbintenis die hem tot 2030 aan het land bindt. Als het toernooi wordt binnengehengeld, dan zal Ronaldo daar ook een rol in krijgen. 

Financieel legt deze stap Ronaldo overigens geen windeieren: in de 2,5 jaar als voetballer kan hij al meer dan tweehonderd miljoen euro (!) bijschrijven en ook als ambassadeur blijft hij in loondienst van Al-Nassr, dat op de achtergrond weer financieel gesteund wordt door het land Saoedi-Arabië. Op die manier hoopt het land de voetballer te koppelen aan het toernooi, weet Marca

Lees ook: Ronaldo niet gewild meer: "Zelfs wij hebben hem aangeboden gekregen"

Drie spelers moeten vertrekken

De komst van Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr gaat nogal wat gevolgen hebben voor de koploper van de Saudi Premier League. Om te kunnen voldoen aan de financiële regels zullen er drie spelers uit de huidige selectie moeten vertrekken. Inmiddels wordt de deal door de Arabische club al bevestigd, terwijl dat eerder nog werd ontkend. Op 24 november zijn de gesprekken tussen alle partijen voor het eerst geweest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen