Ajax treft mogelijk verzwakt Besiktas: "Competitie ook belangrijk"

Ajax treft woensdagavond in Istanbul een aangeslagen Besiktas. De ploeg verloor vier van de laatste vijf competitiewedstrijden en staat in groep C van de Champions League puntloos onderaan. Trainer Sergen Yalcin wil maar al te graag het tij doen keren, maar beseft dat dat tegen Ajax een lastig karwei gaat worden.

"Ons doel voor morgen is om een einde te maken aan deze slechte reeks. Daarvoor zijn we hier", werd de oefenmeester dinsdag na zijn persconferentie geciteerd op de clubwebsite. "We hebben het er al anderhalve maand over met de spelers, niet alleen na afgelopen weekend (2-0 verlies tegen Alanyaspor, red.). Het uitblijven van de gewenste resultaten vermindert de motivatie van onze spelers. Het is aan mij om met oplossingen te komen."

Dat zal dus tegen Ajax moeten gebeuren, al beseft Yalcin ook dat de Champions League een nagenoeg gelopen race is. "De komende twee wedstrijden spelen we vooral voor de eer en de coëfficiënten. Ik heb vanaf het begin gezegd dat dit geen makkelijke groep is. Met meer geluk hadden we misschien wat wedstrijden kunnen winnen. We kwamen in de problemen door blessuregevallen en verloren door individuele fouten en simpele tegengoals. Ook morgen spelen we tegen een sterk team", waren de weinig hoopvolle woorden van de trainer.

Omdat overwintering in de Champions League al uitgesloten is (als nummer drie de Europa League in zou nog kunnen), ligt de prioriteit mogelijk meer bij de Turkse competitie. "De wedstrijd van morgen is nog steeds belangrijk voor ons land, onze fans en onze ploeg, maar de competitie is ook belangrijk. We hebben een aantal twijfelgevallen, enkele spelers die terugkeren van hun nationale ploegen. Daar moeten we naar kijken. Zo zullen we waarschijnlijk niet met Batshuayi spelen."

"We verwachten dat onze spelers deze week goed op de huidige situatie zullen reageren", zei Yalcin tot slot. "Goed spel, strijdlust, een overwinning kunnen ons helpen de draad weer op te pakken." Besiktas en Ajax trappen woensdagavond om 18:45 uur af.