ErediVisie: verhitte Koel, hardheid en buitenkantpaal-politiek

16 oktober 2017, 11:06

De gemoederen liepen soms hoog op in de achtste speelronde van de Eredivisie, die vooral hectisch was. Feyenoord stelde weer teleur voor het eigen Legioen en zag PSV en Ajax profiteren van de brilstand tegen PEC Zwolle. Maar er gebeurde meer. Zoals op elke maandag lopen we een rondje langs de velden en gelukkig hoeven we daarbij niet langs trappen waar een aantal fans staat te schreeuwen.

Verhitte Koel

Isimit-Mirin had het overigens nogal warm tijdens dit komische interview.

Voor VVV was het overigens een duel om wél snel te vergeten. Tijdens de wedstrijd ging Jerold Promes over de schreef, toen hij vijf minuten na zijn invalmoment een rode kaart kreeg wegens een gevaarlijke tackle met gestrekt been op Santiago Arias (een 'loden wissel'?). Na de wedstrijd speelden er zich bovenal wanpraktijken af bij de welbekende trappen van De Koel, waar oerwoudgeluiden richting PSV'ers te horen waren. Wordt vervolgd.

Hardheid

Evenveel penalty's gestopt als punten

Sparta Rotterdam is misschien wel de grote verliezer van het weekend. De Kasteelclub ging zelf, mede door twee eigen doelpunten (Ryan Sanusi en Sherel Floranus), met 4-0 onderuit bij Ajax en zag bovendien meerdere concurrenten winnen. Willem II (3-1 tegen FC Twente) en Roda JC (1-0 tegen NAC) pakten drie punten en gingen de Spartanen zodoende voorbij. Het zorgt voor druk op de positie van coach Alex Pastoor. "Maar ik heb begrepen dat men niet op binnenkantpaal-buitenkantpaal-politiek overgaat, dus dat is prima", zo sprak Pastoor bij de NOS in creatieve woorden uit dat hij zich nog niet al te veel zorgen maakt.

{image[321762][right-half][]}Een lichtpuntje bij Sparta is overigens wel Roy Kortsmit. De doelman keerde dit kalenderjaar al vier (eigenlijk vijf, omdat Wout Weghorst er één opnieuw mocht nemen) strafschoppen. Nu weerhield Kortsmit Kasper Dolberg van het scoren. Hij is de eerste Eredivisie-keeper sinds 2007 (Maarten Stekelenburg) die al vier pingels in één seizoen heeft gestopt. En dan zijn we pas acht duels onderweg... Naast Kortsmit verdienen Sergio Padt (FC Groningen), Diederik Boer (PEC Zwolle) en Lars Unnerstal (VVV) ook een compliment voor hun optreden.

Excelsior

[photo,109528,left,]

[photo,109549,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen