Heynckes begint met dikke zege, Hoffenheim morst

14 oktober 2017, 17:27   Bijgewerkt: 14 oktober 2017, 17:49

Jupp Heynckes is zijn vierde termijn als coach van Bayern München begonnen met een dikke overwinning. Der Rekordmeister was zaterdag in de eigen Allianz Arena met 5-0 te sterk voor laagvlieger SC Freiburg. 1899 Hoffenheim kwam voor eigen publiek niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Augsburg.

Bayern maakte een uitstekende indruk tegen Freiburg. Bij rust leidde de equipe van Heynckes, de opvolger van de ontslagen Carlo Ancelotti, al met 2-0. Door een eigen goal van Julian Schuster kwam Bayern al binnen acht minuten op 1-0. De verdediger werkte de bal onder druk van Thomas Müller in het voor hem verkeerde doel. Drie minuten voor de pauze stond Arjen Robben aan de basis van een verdubbeling van de marge van Bayern. De Nederlandse aanvaller sneed vanaf de rechterflank naar binnen en haalde uit, maar zag zijn inzet tegen de vuisten van Freiburg-keeper Alexander Schwolow eindigen. In de rebound had Kingsley Coman alsnog succes.

Met een doeltreffend schot van buiten het penaltygebied zorgde Thiago Alcântara in de 63ste minuut voor de 3-0 voor Bayern, dat een minuut eerder een strafschop dacht te krijgen. De scheidsrechter wees in eerste instantie naar de stip na een handsbal van Caglar Söyüncü, maar trok deze beslissing op advies van de videoarbiter in. Laatstgenoemde zag namelijk dat Söyüncü de bal nét buiten 'de zestien' met de hand beroerde. Robert Lewandowski en Joshua Kimmich zorgden in het laatste kwartier voor de 5-0 eindstand.

Door de winst komt Bayern op zeventien punten uit acht wedstrijden, waarmee het tweede staat in de Bundesliga. De titelverdediger heeft twee punten minder dan koploper Borussia Dortmund. De formatie van coach Peter Bosz speelt later op de avond (aftrap 18.30 uur) nog thuis tegen RB Leipzig. 1899 Hoffenheim had evenals Bayern ook op zeventien punten kunnen komen, maar speelde thuis met 2-2 gelijk tegen FC Augsburg.

Mark Uth leek zich aan de kant van Hoffenheim tot matchwinner te kronen. De oud-speler van sc Heerenveen tekende in de 85ste minuut voor de 2-1, door de bal vanaf de rand van het penaltygebied fraai in het doel te draaien. Enkele minuten later kwam Augsburg echter weer langszij, omdat Kevin Vogt een voorzet van Jeffrey Gouweleeuw in eigen doel werkte. Benjamin Hübner had Hoffenheim in de 52ste minuut uit een corner op 1-0 gekopt, Michael Gregoritsch maakte een kwartier voor tijd 1-1 namens Augsburg.

Schalke 04 won met 0-2 bij het Hertha BSC van basisspeler Karim Rekik, door goals van Leon Goretzka (penalty) en Guido Burgstaller in de tweede helft. Op slag van rust was Hertha met tien man komen te staan. Genki Haraguchi kreeg een directe rode kaart, nadat hij wild kwam invliegen op de voet van Burgstaller. Met Jetro Willems als invaller won Eintracht Frankfurt met 1-2 bij Hannover 96. Ante Rebic maakte in de slotfase het verschil met een fraai schot. Voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller had Frankfurt in de openingsfase al op 0-1 gezet. Met Rick van Drongelen als bankzitter verloor Hamburger SV met 3-2 bij FSV Mainz 05.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen