Liverpool duwt hard, maar krijgt United-bus niet omver

14 oktober 2017, 15:33   Bijgewerkt: 14 oktober 2017, 18:06

Met negentien punten, een doelpuntgemiddelde van 2,3 per wedstrijd en de koppositie op zak trad Manchester United vanmiddag aan tegen Liverpool. Toch speelde de formatie van José Mourinho niet om te winnen, maar om niet te verliezen. Die missie van de Portugese coach is geslaagd: Liverpool kreeg het niet voor elkaar om de verdediging van The Red Devils te slechten. De derby eindigde daardoor in 0-0.

Veel, heel veel werd er in Engeland verwacht van Liverpool tegen Manchester United. De kraker werd over de hele wereld door zo'n negenhonderd miljoen mensen bekeken en staat te boek als de mooiste derby van de Premier League. Toch kon de kraker tussen de gedeelde koploper en de nummer zeven van de competitie eigenlijk niet bekoren. Kansen kreeg Liverpool wel, maar het team wist niet door te drukken. Tot ongenoegen van Jürgen Klopp, die de zege goed kon gebruiken om wat steviger in het zadel te komen.

Manchester United, nog ongeslagen na acht speelronden, kwam er maar mondjesmaat uit. Aanvaller Romelu Lukaku werd nauwelijks in stelling gebracht, al kreeg hij voor de doelwissel nog wel een enorme mogelijkheid. Met links stuitte hij op Liverpool-goalie Simon Mignolet. Kort daarvoor was Nemanja Matic gevaarlijk met een harde pegel van afstand die net naast ging.

In de tweede helft bleef Liverpool het proberen, maar het gewenste resultaat bleef uit. Trainer Klopp kon de haren wel uit zijn kop trekken, zeker nadat er in de slotfase niet gescoord werd uit enkele gevaarlijke hoekschoppen. Ondertussen bekeek Mourinho het schouwspel koeltjes vanaf de bank; de Portugees is in zijn nopjes met de puntendeling. Kenmerkend voor de coach is de wissel die hij in blessuretijd doorvoerde. Ashley Young moest in de derde en laatste minuut het veld ruimen en werd vervangen door centrumverdediger Victor Lindelöf.

De koppositie van United is door het gelijke spel wel op de tocht komen te staan. Als Manchester City zaterdag wint van Stoke City, neemt het afstand van The Red Devils. Liverpool raakt door het gelijkspel verder achterop.   [photo,109477,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen