Fekir schiet Lyon in slotfase met vrije trap langs Monaco

13 oktober 2017, 22:51

AS Monaco dreigt in de Franse titelstrijd verder achterop te raken bij koploper Paris Saint-Germain. De landskampioen ging vrijdag in de topper bij Olympique Lyon met 3-2 onderuit. Nabil Fekir kroonde zich in de extra tijd met een vrije trap tot matchwinner in het Groupama Stadium.

Fekir ramde in de vijfde minuut van de blessuretijd vol overtuiging een vrije trap achter Monaco-keeper Danijel Subasic, waarmee hij de eindstand op 3-2 bepaalde. Twintig minuten voor tijd was Lyon eveneens uit een vrije trap al dicht bij de winnende goal geweest. Toen raakte de inzet van Mariano Diaz echter nog de paal.

Mariano had Lyon in de elfde minuut voor de eerste keer op voorsprong gezet, maar zes minuten waren voor de bezoekers voldoende om het evenwicht te herstellen. Rony Lopes werkte de bal na een snelle uitbraak van Monaco in de korte hoek, nadat de scheidsrechter goed de voordeelregel had toegepast. Na een mooie aanval zette Fekir Lyon in de 23ste minuut op 2-1, Adama Traoré zorgde met een harde uithaal vanaf de rand van het penaltygebied voor de 2-2 ruststand.

Met negentien punten uit negen wedstrijden staat Monaco tweede in de Ligue 1. De achterstand op Paris Saint-Germain bedraagt drie punten. De koploper gaat zaterdag nog op bezoek bij Dijon. Lyon komt door de winst op zestien punten en staat daarmee derde.

Bij Lyon was Kenny Tete basisspeler en viel Memphis Depay in, bij Monaco maakte Terence Kongolo als basisspeler zijn Ligue 1-debuut.