Gouweleeuw kritisch: "Vier duels bij Ajax en je zit erbij"

12 oktober 2017, 12:13   Bijgewerkt: 12 oktober 2017, 14:58

Jeffrey Gouweleeuw heeft in de Duitse media kritiek geuit op het selectiebeleid bij het Nederlands elftal. De verdediger speelt vrijwel iedere week in de Bundesliga en snapt niet waarom enkele spelers die bij hun club op de bank zitten de voorkeur krijgen.

Gouweleeuw deed onlangs al een open sollicitatie aan het adres van Dick Advocaat en gaat tegenover Kicker dieper in op ambitie om voor Oranje uit te komen. "Als ik kijk naar welke spelers zijn opgeroepen, dan had ik er ook bij kunnen zitten. Veel spelers staan niet wekelijks in de basis bij hun club terwijl ik elke week speel in de Bundesliga", lijkt de verdediger te doelen op onder andere Virgil van Dijk, die dit seizoen pas twee duels voor Southampton speelde.

Advocaat is een oude bekende van Gouweleeuw, want de twee werkten een half jaar samen bij AZ. "Misschien vinden ze Augsburg in Nederland niet goed genoeg. Maar we spelen in de Bundesliga en dat is een sterkere competitie dan de Nederlandse. En als je drie of vier duels voor Ajax hebt gespeeld, zit je er ook meteen bij", deelt de verdediger een steek uit. "Maar Nederland is mijn land, misschien krijg ik onder een nieuwe bondscoach de kans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen