Lisse en Hoek op herhaling: "Voor ons valt er niets te verliezen"

11 oktober 2017, 10:26

FC Lisse en HSV Hoek moeten woensdagavond op herhaling voor het duel in de eerste ronde de KNVB Beker. Althans, alleen de strafschoppenserie wordt opnieuw gedaan. Tijdens het eerste duel, gewonnen door Lisse, ging de scheidsrechter van dienst hevig in de fout met de volgorde van de penalty's – hij liet ze nemen volgens het (nog) niet toegestane ABBA-principe.

"Ik ben er klaar mee", zucht FC Lisse-voorzitter Leon Annokkee in het Algemeen Dagblad over de hele soap. Doordat Hoek beroep aantekende tegen de gang van zaken, ontmoeten beide ploegen elkaar woensdagavond voor het overnemen van de strafschoppenserie. "De uitslag maakt me eigenlijk ook niet meer uit. Je kunt maar beter niet naar de WC gaan, voor je het weet is het weer voorbij. Ik ben blij als het tien over negen is."

Exact dezelfde voetballers moeten de penalty's nemen bij beide clubs. Bij Lisse ontbreekt mogelijk Thierry Monteny (miste de eerste strafschop op 20 september 2017) vanwege een blessure. Maar alleen als hij een doktersverklaring kan overleggen, mag er een vervanger worden opgesteld.

Waar bij Lisse de ergernis duidelijk merkbaar is, genieten ze bij Hoek van alle ophef. "Dit is wel het gekste wat ik ooit heb meegemaakt", lacht aanvoerder Reguillo Vandepitte. "Ik geniet van alle publiciteit. Voor ons valt er niets te verliezen. We hebben voor de grap een paar penalty's genomen, maar we besteden er geen hele training aan."

Woensdagavond om negen uur beginnen beide ploegen aan de strafschoppenserie. De winnaar plaatst zich voor de tweede ronde van de KNVB Beker en mag zich opmaken voor een uitduel tegen Heracles Almelo op woensdag 25 oktober.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen