Welke Eredivisie-spelers zijn opgeroepen voor hun land?

5 oktober 2017, 16:43

De Eredivisie levert deze interlandperiode 44 spelers, met Ajax als hofleverancier. De meesten komen in actie in de WK-kwalificatie, waar een aantal ook een oefeninterland op het programma heeft staan. Daarnaast vliegen ook de nodige jeugdinternationals uit. FCUpdate.nl zet alle internationals op een rijtje. 

{image[319234][right-half][]}Ajax (8 internationals/5 jeugdinternationals)

Joël Veltman, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek meldden zich maandag in Noordwijk bij het Nederlands elftal. Voor hen is deze dagen de opdracht duidelijk: Zweden passeren en bij de beste nummers twee eindigen voor een play-offticket. De Denen Lasse Schöne en Kasper Dolberg maken zich op voor het uitermate belangrijke duel met directe concurrent Montenegro. De Scandinaviërs richten zich ook op de tweede plaats. Amin Younes mag hopen op speelminuten voor Duitsland, dat het WK nauwelijks meer kan ontgaan. Maximilian Wöber, die zondag tegen sc Heerenveen zijn eerste goal voor Ajax maakte, hoopt op zijn debuut voor het zo goed als uitgespeelde Oostenrijk. Hakim Ziyech is met Marokko op pad. De oranje getinte Atlas Leeuwen jagen in de Afrikaanse WK-kwalificatie op Marokko. De jeugdinternationals van Ajax zijn Frenkie de Jong (Jong Oranje), Carel Eiting, Deyovaisio Zeefuik (beiden Nederland onder twintig jaar), Dennis Johnsen (Jong Noorwegen) en Vaclav Cerny (Jong Tsjechië).

{image[313680][left-half][]}PSV (7 internationals/7 jeugdinternationals)

Jeroen Zoet, Marco van Ginkel en Jürgen Locadia vormen de PSV-enclave bij het Nederlands elftal. Hirving Lozano meldt zich bij Mexico, dat zich al kwalificeerde voor het WK. Gastón Pereiro gaat voor de tweede keer met Uruguay op pad. La Celeste ligt op koers, maar mag tegen Venezuela en Bolivia geen fouten maken. Datzelfde geldt voor Santiago Arias met Colombia, dat met Paraguay en Peru een pittiger programma heeft in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus. Eloy Room speelt volgende week met Curaçao een oefenduel met Qatar. Jeugdinternationals Bart Ramselaar, Steven Bergwijn, Pablo Rosario, Sam Lammers, Yannick van Osch (allen Jong Oranje), Kenneth Paal (Nederland onder twintig jaar) en Albert Gudmundsson (Jong IJsland) verlaten PSV eveneens tijdelijk.

{image[321458][right-half][]}Vitesse (4 internationals/2 jeugdinternationals)

Clubtopscorer Tim Matavz maakt met Slovenië kans op de felbegeerde tweede plaats, maar er staat een zwaar programma te wachten. De Slovenen staan een puntje achter op Slowakije, maar treffen Engeland en Schotland nog. Guram Kashia (Georgië), Thulani Serero (Zuid-Afrika) en Milot Rashica (Kosovo) spelen kwalificatiewedstrijden om des keizers baard. Ook jeugdinternationals Julian Lelieveld (Nederland O-20) en Mason Mount (Engeland O-19) zijn deze interlandperiode op pad.

{image[321459][left-half][]}Feyenoord (3 internationals/2 jeugdinternationals)

De landskampioen mist slechts drie internationals. Nicolai Jörgensen is geblesseerd, Steven Berghuis en Jens Toornstra vielen buiten de boot bij Oranje en Sam Larsson is niet nodig bij Zweden. Blijven over Tonny Vilhena (Nederland), Renato Tapia (Peru) en Karim El Ahmadi (Marokko). Vilhena weet wat hem te doen staat bij Oranje. Tapia staat er met Peru goed voor, maar met Argentinië en Colombia op het programma rekent niemand zich daar al rijk. El Ahmadi hoopt met Marokko Ivoorkust in te halen. Jeremiah St. Juste en Justin Bijlow zijn opgeroepen voor Jong Oranje.

{image[321460][right-half][]}sc Heerenveen (3 internationals/3 jeugdinternationals)

De sc Heerenveen-internationals beleven een weinig schokkende interlandperiode. Marco Rojas (Nieuw-Zeeland) en Yuki Kobayashi (Japan) treffen elkaar in een oefenduel. Japan kwalificeerde zich al voor het eindtoernooi, Nieuw-Zeeland wacht af wie in de play-offs de tegenstander wordt.  De All Whites spelen tegen de nummer vijf van Zuid-Amerika. Reza Ghoochannejhad weet zich met Iran al verzekerd van het WK. Hij oefent met zijn vaderland tegen Togo. De jeugdinternationals vanuit Friesland zijn Denzel Dumfries (Jong Oranje), Nemanja Mihaljovic (Jong Servië), Morten Thorsby en Martin Ödegaard (beiden Jong Noorwegen).

{image[321461][left-half][]}AZ (3 internationals/5 jeugdinternationals)

Jonas Svensson (Noorwegen) en Levi Garcia (Trinidad) komen in actie in de WK-kwalificatie, maar hun vaderland maakt geen enkele kans meer op het eindtoernooi. Alireza Jahanbakhsh oefent met Iran tegen Togo. AZ telt vijf jeugdinternationals: Thomas Ouwejan, Guus Til (beiden Jong Oranje), Jeremy Helmer, Teunkoopmeiners (beiden Nederland onder twintig) en Owen Wijndal (Nederland onder negentien).

{image[321462][right-half][]}ADO Den Haag (3 internationals/1 jeugdinternational)

Wilfried Kanon hoopt met Ivoorkust een volgende stap te zetten naar definitieve plaatsing van het WK. Tyronne Ebuehi staat met Nigeria op pole-position in de Afrikaanse kwalificatie. Bij winst op Zambia – de enige overgebleven concurrent – kan Ebuehi komende zomer vrijhouden. Elson Hooi meldt zich bij Curaçao voor een oefenduel met Qatar. Delano Ladan (Nederland onder achttien) is de enige jeugdinternational.

{image[321463][left-half][]}NAC Breda (2 internationals/1 jeugdinternational)

Voor Karol Mets staat bij Estland helemaal niets meer op het spel. Er staan kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Bosnië-Herzegovina op het menu, maar de Esten zijn allang kansloos voor het WK. Richelor Sprangers kan mogelijk debuteren voor Haïti, dat oefent tegen Japan. Thomas Agyepong was opgeroepen voor Ghana, maar moest vanwege een blessure afzeggen. Manu Garcia is als jeugdinternational met Spanje onder negentien op pad.

{image[321464][right-half][]}FC Twente (2 internationals/5 jeugdinternationals)

FC Twente mist deze dagen vooral jeugdinternationals. Joël Drommel (Jong Oranje), Marko Kvasina (Jong Oostenrijk), Richard Jensen, Fredrik Jensen (beiden Jong Finland) en Isaac Buckley-Ricketts (Engeland onder twintig jaar) ontbreken in Enschede. Thomas Lam (Finland) en Nikola Gjorgjev (Macedonië) zijn de enige A-internationals. Zij spelen in de WK-kwalificatie nergens meer om.

{image[321465][left-half][]}Heracles Almelo (1 international/1 jeugdinternational)

Jamiro Monteiro kan met Kaapverdië voor een historische verrassing zorgen. Plaatsing voor het WK heeft het land in eigen hand. De voorlaatste hindernis die Kaapverdië moet nemen is Senegal. Gor Agbaljan (Jong Armenië) is de enige jeugdinternational in de gelederen van Heracles Almelo.

{image[321466][right-half][]}Sparta (1 international/3 jeugdinternationals)

Craig Goodwin is terug bij de Australische ploeg en hem wacht meteen een interessant en belangrijk tweeluik met Syrië. Als de Socceroos deze horde weten te nemen, volgt nog een confrontatie met een land uit de CONCACAF (Noord- en Centraal-Amerika). Ilias Alhaf, Sherel Floranus (beiden Nederland onder twintig) en Deroy Duarte (Nederland onder negentien) bivakkeren bij nationale jeugdploegen.

{image[321467][left-half][]}FC Utrecht (1 international/2 jeugdinternationals)

Dario Dumic moet met Bosnië-Herzegovina de laatste twee wedstrijden winnen om zeker te zijn van de tweede plaats, en daarmee play-offs. Met een thuiswedstrijd tegen het al gekwalificeerde België en een uitduel met Estland, is dat lastig maar haalbaar. Zoals het nu lijkt zit Bosnië ook bij de beste nummers twee. Dumic' Utrecht-collega's Thijmen Nijhuis (Nederland onder twintig) en Nick Venema (Nederland onder negentien) zijn de jeugdinternationals vanuit de Domstad.

{image[321468][right-half][]}FC Groningen (1 international/4 jeugdinternationals)

Mimoun Mahi vormt samen met Ziyech en El Ahmadi de Eredivisie-enclave bij Marokko. Het is meteen ook de enige A-international vanuit Groningen. De Trots van het Noorden heeft vooral jeugdinternationals in de gelederen: Oussama Idrissi (Jong Oranje), Juninho Bacuna (Nederland onder twintig), Uriel Antuna (Mexico onder twintig) en Ritsu Doan (Japan onder twintig)

Overig

Willem II: Darry Lachman (Curaçao), Konstantinos Tsimikas (Jong Griekenland)

PEC Zwolle: Ryan Thomas (Nieuw-Zeeland)

VVV-Venlo: geen

Roda JC: Fréderic Ananou, Tsiy Ndenge (Duitsland O-20) 

Excelsior: geen

Lees ook:

Overzicht: stand van zaken in Europese WK-kwalificatie

De stand van zaken in de WK-voorrondes in alle continenten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen