Benfica profiteert niet van gelijkspel in Portugese kraker

2 oktober 2017, 08:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Benfica is er niet in geslaagd te profiteren van het gelijkspel in de kraker tussen Sporting Clube de Portugal en FC Porto (0-0). De club uit Lissabon bleef in de achtste speelronde van de Portugese competitie zelf ook steken op een remise. Op visite bij Maritimo Funchal speelde Benfica 1-1.

Benfica was nochtans goed begonnen aan de partij in het Estádio dos Barreiros op Madeira. Jonas bracht de equipe uit de hoofdstad al binnen twee minuten aan de leiding op aangeven van Álex Grimaldo. Benfica kon echter niet doordrukken en moest in de 66ste minuut de gelijkmaker toestaan. Valente scoorde voor Maritimo Funchal.

Met zeventien punten uit acht duels is Benfica de nummer drie van Portugal. FC Porto staat met 22 punten bovenaan, Sporting bezet met twintig punten plek twee.