Celtic morst, Van der Weg trefzeker voor Ross County

30 september 2017, 18:38

Een week na de gewonnen Old Firm tegen Rangers FC (0-2) heeft Celtic puntenverlies geleden in de Schotse competitie. De titelverdediger kwam zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Hibernian niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Callum McGregor redde tien minuten voor tijd het punt voor Celtic. De Schot had de thuisclub na een kwartier ook al op 1-0 gezet op aangeven van Moussa Dembélé. John McGinn boog na rust met twee goals de 1-0 achterstand van Hibernian om in een 1-2 voorsprong. De 1-2 viel in de 77ste minuut, drie minuten voor de 2-2 van McGregor.

Door het puntenverlies is Celtic niet langer alleen koploper in Schotland. Het zag Aberdeen langszij komen. Dat team was thuis met 3-0 te sterk voor St. Johnstone. Celtic en Aberdeen hebben allebei twintig punten uit acht duels. Rangers staat derde met veertien punten. Die ploeg won vrijdag met 1-4 bij Hamilton Academical.

Voormalig NAC Breda-speler Kenny van der Weg hielp Ross County met een goal aan een 0-2 overwinning bij Kilmarnock. De verdediger maakte vlak voor rust de beslissende tweede treffer. Alex Schalk bleef op de bank bij Ross County.