Man United laat Crystal Palace punt- én doelpuntloos

30 september 2017, 17:58   Bijgewerkt: 30 september 2017, 23:59

Ook na zeven speelronden in de Premier League is Crystal Palace nog zonder punt én doelpunt. De Londense ploeg, die manager Frank de Boer na vier competitieduels aan de kant zette en Roy Hodgson als opvolger binnenhaalde, ging zaterdag op Old Trafford kansloos ten onder bij Manchester United. Het werd 4-0.

Al binnen drie minuten keek Crystal Palace tegen een achterstand aan in Manchester. Na een mooie actie en voorzet van Marcus Rashford opende Juan Mata de score voor de equipe van manager José Mourinho. De thuisclub behield daarna de controle en kwam nog voor de pauze op 2-0. Marouane Fellaini trof in de 35ste minuut doel bij de tweede paal na een voorzet van Ashley Young.

Vier minuten na de doelwissel was Fellaini ook verantwoordelijk voor de derde goal van Manchester United. Ditmaal kopte de Belg een vrije trap van Rashford in het doel. Een andere Belg, Romelu Lukaku, zorgde in de slotfase voor de 4-0 eindstand. Hij tikte van dichtbij raak uit een voorzet van Anthony Martial. Bij Manchester United bleef Daley Blind op de bank, aan de kant van Crystal Palace was Patrick van Aanholt basisspeler en viel Jairo Riedewald in.

Met negentien punten uit zeven wedstrijden is Manchester United de koploper in de Premier League. Stadsrivaal Manchester City kan later op de avond weer op gelijke hoogte komen, al moet het daarvoor wel de kraker bij Chelsea winnen. Chelsea is met dertien punten de nummer vier van de ranglijst.

Zonder de geblesseerde Bruno Martins Indi maar met Erik Pieters bij de eerste elf en Ibrahim Afellay als invaller versloeg Stoke City Southampton voor eigen publiek met 2-1. Peter Crouch maakte in de 85ste minuut, tien minuten na de gelijkmaker van Maya Yoshida (ex-VVV-Venlo), het verschil. Virgil van Dijk had een basisplek bij Southampton, Wesley Hoedt bleef reserve.

Bankzitter Daryl Janmaat pakte, na een 2-0 achterstand, met Watford FC op de valreep een punt bij West Bromwich Albion (2-2). Voormalig Ajax-doelwit Richarlison zorgde in de vijfde minuut van de extra tijd voor de gelijkmaker. Door een goal in de negentigste minuut van Diafra Sakho boekte West Ham United een 1-0 thuiszege op Swansea City, waar Leroy Fer inviel en Mike van der Hoorn en Luciano Narsingh op de bank bleven. Bij AFC Bournemouth - Leicester City bleef het 0-0. Nathan Aké verscheen bij de thuisclub aan de aftrap.