Bosz blikt terug: "Wist dat ik weg moest bij Ajax"

30 september 2017, 10:31

Zestien punten uit zes wedstrijden. Het is de uitstekende tussenbalans van Peter Bosz bij Borussia Dortmund. De coach staat bovenaan met zijn nieuwe werkgever en scoorde met zijn ploeg ook de meeste doelpunten. Bosz is blij met zijn transfer naar Duitsland en stelt dat de situatie in Amsterdam afgelopen zomer onhoudbaar was.

In een uitgebreid interview met WAZ blikt Bosz terug op afgelopen zomer, toen hij Ajax verruilde voor Borussia Dortmund. "Ik had een zeer goed gevoel bij Dortmund", zegt Bosz. "De club heeft één van de beste ploegen van Duitsland. Als zo'n grote club bij je aanklopt, dan voel je je vereerd en trots."

Bosz gaat ook in op zijn afscheid bij Ajax. "Ik had een heel goed seizoen in Amsterdam", zegt Bosz. "Ik wist echter dat ik weg moest bij Ajax, omdat de club niet vol voor me wilde gaan. Daarom hebben we gezamenlijk besloten om afscheid van elkaar te nemen."

Nu is de Nederlander goed begonnen in Duitsland, waar hij met de club het klassement aanvoert. Bij Dortmund heerst de rust, bij concurrent Bayern München niet. Trainer Carlo Ancelotti werd daar deze week geslachtofferd. "Als er een collega wordt ontslagen, dan vind ik dat altijd vervelend. We weten allemaal dat het kan gebeuren, maar als het gebeurt dan vind ik het elke keer weer moeilijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen