Vitesse lijkt al klaar in Europa na duidelijke nederlaag bij Nice

28 september 2017, 21:10

Vitesse heeft ook zijn tweede Europa League-wedstrijd met een nederlaag afgesloten. Het Franse OGC Nice was een maatje te groot voor de Arnhemmers en won door doelpunten van Alassane Pléa, Allan Saint-Maximin en nogmaals Pléa met 3-0. Alle drie de doelpunten waren het gevolg van persoonlijke fouten, maar op de overwinning viel niets af te dingen. Het heeft tot gevolg dat Vitesse nu al zes punten achterstaat op Nice én Lazio Roma, dat thuis met 2-0 van Zulte Waregem won. Europese overwintering lijkt nu dus al een lastig verhaal voor de bekerwinnaar.

Nice liet Wesley Sneijder buiten de wedstrijdselectie en speelde voor rust met de handrem erop. Het creëerde niet veel kansen, maar profiteerde maximaal van individuele fouten bij Vitesse. Alexander Büttner liet na een doorgekopte corner Pléa uit zijn rug lopen, die vervolgens de 1-0 aantekende. Remko Pasveer was kansloos, maar kon even later wel redding brengen op een van richting veranderd schot van Saint-Maximien en een solo van Pierre Lees-Melou.

Vitesse leek in de loop van de eerste helft wat beter in de wedstrijd te komen, maar Tim Matavz en Bryan Linssen konden niet bij een gevaarlijke voorzet van Milot Rashica. Op slag van rust ging het toch mis. Thulani Serero leverde de bal in bij Saint-Maximin, die na een indrukwekkende rush vanaf eigen helft de verre hoek wist te vinden: 2-0.{image[321360][right-half][]}

De tweede helft begon met een opmerkelijk incident. Alle lichten in de Allianz Riviera vielen uit, waardoor de wedstrijd gedurende twintig minuten onderbroken moest worden. Nice was even uit zijn ritme en Vitesse kreeg meteen zijn grootste kans van de wedstrijd. Een bijzonder fraaie vrije trap van Thomas Bruns belandde echter op de paal.

De Fransen werden langzaam maar zeker wakker en namen de controle over de wedstrijd weer over. Saint-Maximin stuitte nog op Pasveer en Jean Michael Seri zag een fraaie afstandspoging rakelings naast gaan en Pléa maakte zijn tweede doelpunt met een ogenschijnlijk houdbare poging in de korte hoek: 3-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen