Dortmund en Aubameyang walsen over Gladbach heen

23 september 2017, 20:59

Borussia Dortmund heeft tegen Borussia Mönchengladbach een galavoorstelling weggeven. De ploeg van Peter Bosz won in eigen huis maar liefst 6-1 en pakt de koppositie weer over van TSG Hoffenheim. Het enige minpunt is wel dat de ploeg niet langer zonder tegentreffers is in de Bundesliga. Daartegenover stond een hattrick van Pierre-Emerick Aubameyang.

Aubameyang begon de wedstrijd echter met een assist. De bal leek aanvankelijk te hard, maar hij wist hem met een sliding toch nog voor te krijgen, waarna Max Philipp binnenwerkte. Philipp tekende vervolgens ook voor de 2-0 en was niet lang daarna aangever bij de eerste treffer van Aubameyang vlak voor rust.

Na de pauze ging de aanvaller vrolijk verder met scoren. Al snel was het 4-0 en ondanks dat hij er al twee had gemaakt verloor de Gladbach-defensie hem niet veel later compleet uit het oog, toen hij diep gestuurd werd. Lars Stindl deed namens de bezoekers nog wel wat terug, maar het feest werd daarmee niet verpest. Sterker nog, Julian Weigl zorgde met een weergaloze uithaal - die perfect in de kruising viel - voor de 6-1.  

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen