Van Aken geniet in Engeland: "Het is volle bak gaan"

23 september 2017, 13:03

De stap van sc Heerenveen naar Sheffield Wednesday bevalt Joost van Aken vooralsnog uitstekend. De verdediger is in Engeland een vaste basisspeler en geniet van het voetballen in het Championship.

Na zijn transfer begon Van Aken in alle wedstrijden van zijn nieuwe club in de basis. De drie duels leverden bovendien zeven punten op. Zodoende heeft de verdediger weinig last van aanpassingsproblemen gehad. "Het tempo ligt, zoals ik had verwacht, hoger dan in Nederland", zegt Van Aken tegen de Leeuwarder Courant. "Het is volle bak gaan, maar bovenal zie je dat in deze divisie gewoon goed wordt gevoetbald. Onze middenvelders en aanvallers zijn allemaal heel technisch vaardige jongens."

Van Aken bestrijdt het beeld dat er in het Championship louter lange ballen worden gespeeld. "Bij Cardiff City voetbalden inderdaad allemaal grote gasten, die veel de lange bal speelden. Maar zowel Nottingham als Brentford had een voetballende ploeg. Dat geldt ook voor ons. Ballen die onnodig naar voren werden geschoten – ik heb ze de eerste twee wedstrijden niet gezien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen