Srna bevestigt positieve dopingtest: "Dit is geen opzet"

23 september 2017, 00:54

Shaktar Donetsk bevestigt dat in de plas van Darijo Srna sporen van een verboden middel zijn gevonden. De 35-jarige Kroatische verdediger deed de positieve dopingtest op 22 maart van dit jaar, tijdens een controle buiten een wedstrijd om.

Hoewel Srna (nog) geen schorsing opgelegd heeft gekregen, heeft hij besloten tot nader order geen wedstrijden meer te spelen. Op die manier kan hij zijn verweer voorbereiden. Shaktar, dat op 17 oktober in de Champions League tegen Feyenoord speelt, respecteert zijn beslissing en heeft er vertrouwen in dat de speler zijn naam zal zuiveren.

"Voor alles wil ik duidelijk maken dat ik nooit bewust of met opzet een verboden middel heb gebruikt. Ook heb ik nooit op oneerlijke wijze een sportief voordeel willen verkrijgen", meldt Srna in een statement op de officiële website van Shaktar Donetsk. De Kroaat verleent zijn volledige medewerking bij het onderzoek. "Ik wil zo snel mogelijk weer op het veld staan. Dit is niet het einde van mijn loopbaan, dat beloof ik jullie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen