Van Bronckhorst staat voor lastige keuze, Amrabat ook

22 september 2017, 16:13

Giovanni van Bronckhorst vindt het uiterst prettig dat hij bij Feyenoord de beschikking heeft over een brede selectie. De coach moet naar eigen zeggen voor elke wedstrijd luxekeuzes maken en kan dat doen op verschillende posities. De trainer kijkt steeds naar wat de eerstvolgende tegenstander vraagt, zo zegt hij op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met NAC Breda van zaterdagavond.

Voor NAC-thuis is het vooral de vraag hoe het middenveld en de voorhoede eruit zal zien. Steven Berghuis is geschorst en wordt vermoedelijk vervangen door Sam Larsson of Bilal Basaçikogu, maar het is ook nog een optie dat Jens Toornstra doorschuift. Zeker omdat Sofyan Amrabat zich de afgelopen weken aandient bij de club uit Rotterdam-Zuid. "Ja, het wordt lastig om een keuze te maken op het middenveld", stelt Van Bronckhorst.

"Maar dat heb je natuurlijk ook het liefst", vervolgt de keuzeheer van Feyenoord. "Het betekent namelijk dat je spelers in vorm zijn en dat het elkaar niet veel ontloopt. Uiteindelijk moet je altijd keuzes maken en dat zal ik van wedstrijd tot wedstrijd doen. Ik kan erin switchen. Het zijn verschillende type middenvelders en de ene wedstrijd vraagt een middenveld dat meer als een blok fungeert, terwijl je in andere duels juist meer diepgang nodig hebt. De keuzeproblematiek geldt overigens niet alleen op het middenveld: ook voorin en zeker ook achterin. Ik kan heel makkelijk schakelen."

Amrabat

Er is de afgelopen tijd veel te doen met Amrabat, die zeer energiek voor de dag komt. Het zorgt ervoor dat veel mensen zich afvragen of de speler voor Nederland of Marokko gaat kiezen. "Ik heb daar wel gesprekken met hem over gehad. Voor spelers met een Marokkaanse of Turkse achtergrond blijft deze keuze altijd bestaan. Het is niet altijd even gemakkelijk. Sofyan is in Nederland geboren, maar wel van Marokkaanse afkomst. Het is een moeilijke keuze voor hem. Na vriendschappelijke wedstrijden kan hij zijn keuze nog omkeren, maar na een officiële interland niet meer. In deze situatie zit hij nu. Ik denk dat hij er zelf nog niet uit is. Ik weet dat ze hem volgen bij Oranje, maar niet zo diep dat ze hem gepolst hebben", aldus Gio.

Napoli

Van Bronckhorst keek tijdens zijn perspraatje ook nog even vooruit naar de uitwedstrijd tegen Napoli, die na het duel met NAC op de rol staat. "Ze staan niet voor niks bovenaan in Italië", zegt de Feyenoord-trainer over de Italianen. "Ze zijn gewoon een heel goed voetballend team. Als je onze groep ziet, met ook Manchester City en Shaktar Donetsk, dan hebben we echt drie teams geloot die heel goed kunnen voetballen. Het is een heel moeilijke groep."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen