Cocu vindt confrontatie met Ten Hag altijd uitdagend

22 september 2017, 12:55

Na de 1-0 zege in de topper tegen Feyenoord en de 0-4 bekeroverwinning op SDC Putten staat voor PSV het pittige uitduel met FC Utrecht op het menu. De Eindhovenaren beseffen dat het een lastige potje is, aangezien de Domstedelingen dit seizoen zeer attractief voetbal op de mat leggen en volgens veel mensen een gevaarlijke bedreiging kunnen vormen voor de top-drie.

"Dit zijn de uitdagende wedstrijden, ik verheug me erop", zegt coach Phillip Cocu op PSV.nl over de uitwedstrijd in Stadion Galgenwaard. De trainer verheugt zich weer op de ontmoeting met Erik ten Hag, met wie het volgens Cocu altijd een tactisch spel is. "Het zijn de afgelopen jaren heel interessante confrontaties geweest. De ene keer pasten wij ons systeem wat aan, de andere keer kozen we ervoor wat posities te wijzigen. Ik ga natuurlijk niets loslaten over hoe wij de wedstrijd zondag ingaan, maar dat we scherp moeten zijn is duidelijk. Utrecht heeft een goede ploeg, met veel talentvolle spelers en heeft goed voetbal laten zien. Het wordt een interessante wedstrijd", aldus Cocu, die besloten trainde met PSV en dus geen informatie wilde prijsgeven. Cocu en Ten Hag werkten een aantal jaren geleden nog samen in de technische staf van PSV.

Gastón Pereiro kroonde zich niet alleen vorige week tot matchwinneer in de topper tegen Feyenoord, maar maakte vorig seizoen ook als invaller het beslissende doelpunt in de met 1-2 gewonnen wedstrijden in de Galgenwaard. In de grote wedstrijden laat de Uruguayaan zich altijd zien, maar toch is er volgens Cocu nog werk aan de winkel voor Pereiro. "Dat hij heel goed kan voetballen, daar twijfelt niet niemand aan, maar wat hij nog niet uit zijn spel heeft kunnen krijgen is zijn wisselvalligheid. Waar hij zich wel enorm heeft ontwikkeld, zien we aan zijn data, is de afwisseling in bewegingstempo. Hij heeft veel meer diepgang en tempowisselingen in zijn spel gebracht. Die vertaling moet hem helpen zijn wisselvalligheid terug te dringen", aldus Cocu.

De trainer sprak zich verder nog uit over Daniel Schwaab, de verdediger die tegen Feyenoord en Putten speelde ten koste van respectievelijke Derrick Luckassen en Nicolas Isimat-Mirin. "Schwaab is goede stappen aan het zetten in het bewaken van de organisatie en het neerzetten van de laatste linie", vindt Cocu.

Luuk Koopmans, Ramon Pascal Lundqvist en Luuk de Jong zijn geblesseerd en kunnen daarom niet in actie komen tegen Utrecht. Hirving Lozano is er na zijn schorsing van twee duels wel weer bij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen