Van Oostveen vindt nieuwe baan: "Zochten inspirerende leider"

21 september 2017, 19:19

Bert van Oostveen heeft een nieuwe baan: de voormalige topbestuurder van de KNVB gaat aan de slag als directeur van het Kenniscentrum Sport. Deze organisatie wil de economische en maatschappelijke impact van sport en bewegen vergroten

Van Oostveen raakte bekend als directeur betaald voetbal. In de periode 2010-2016 kreeg hij bakken kritiek over zich heen. Als secretaris-generaal en toernooidirecteur was Van Oostveen afgelopen zomer verbonden aan het EK voor vrouwen in Nederland. Dat was zijn laatste klus bij de KNVB.

Het Kenniscentrum Sport vindt Van Oostveen vanwege zijn (inter) nationale netwerk uitermate geschikt als boegbeeld. "We zochten een inspirerende leider en slagvaardig verbinder en zijn ervan overtuigd dat Bert van Oostveen deze rol kan vervullen", aldus Marcel Wintels, voorzitter van de Raad van Toezicht, op de website van het kenniscentrum. "Hij heeft een prachtig netwerk in de sport, brengt veel bestuurlijke ervaring mee en weet uit ervaring hoe belangrijk de toepassing van kennis is bij de kwaliteitsverbetering in het hele domein van sport en bewegen."

Het verbinden van onderzoek, beleid en praktijk acht Van Oostveen noodzakelijk. "Ik zie een mooie uitdaging in het verder positioneren van Kenniscentrum Sport, met praktisch toepasbare dataverzameling, -analyse en advies in de sport. Het kenniscentrum is er voor iedereen die zich met sport en bewegen bezighoudt en behoefte heeft aan hoogwaardige kennis en advies. Vanuit mijn eigen jarenlange ervaring in de sport weet ik hoe belangrijk dat is. Het is bijzonder daar nu in deze nieuwe positie een bijdrage aan te mogen leveren en nieuwe verbindingen tot stand te brengen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen