De carrière van Amoah (36) is nu helemaal voorbij

21 september 2017, 11:57

Matthew Amoah heeft afscheid genomen van het bestaan als voetballer. De 36-jarige aanvaller speelde nog bij de amateurs van RKSV Halsteren, maar heeft ervoor gekozen om te stoppen met voetbal. Hij heeft zijn periode bij de hoofdklasser per direct beëindigd.

Amoah verkiest zijn gezinsleven en voetballende zoons, waarvan er één bij Feyenoord speelt, boven zijn eigen voetbaltraining en -wedstrijden. De 44-voudig international van Ghana (dertien goals) kan terugkijken op een mooie carrière, waarin hij bij Vitesse, Fortuna Sittard (huur), Borussia Dortmund, NAC Breda, Mersin Idman Yurdu, sc Heerenveen, Heracles Almelo, VV Baronie en Halsteren speelde.

"Het is mooi geweest, het is klaar. Halsteren is mijn laatste club, heb ik altijd gezegd. Ik heb een heel mooie carrière achter de rug en heb gelukkig af kunnen sluiten in het geel en zwart", zegt Amoah tegen De Gelderlander, Hij refereert daarmee naar zijn periodes bij NAC, Vitesse en Borussia Dortmund. In 339 officiële wedstrijden maakte Amoah 116 doelpunten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen