Swift schrijft historie: "Als je het kan dromen, dan kan het"

21 september 2017, 10:16

Er werden woensdagavond tal van wedstrijden afgewerkt in de eerste ronde van de KNVB Beker, maar het was vooral de avond van AVV Swift. De hoofdklasser uit Amsterdam verbaasde vriend en vijand, door Vitesse te verslaan op het eigen Sportpark Olympiaplein. Een penaltyserie gaf de doorslag na een 0-0 stand. Na afloop werd er tot in de late uurtjes feestgevierd.

"Fantastisch, dik verdiend voor de jongens", jubelde trainer Bart Logchies na afloop voor de camera van FOX Sports. "Dit is iets waar je als amateurvoetballer van droomt om het ooit mee te kunnen maken. En als je het kan dromen, dan kan het. We schrijven geschiedenis voor Swift. Genieten", aldus Logchies na de sensatie.

Swift hield verrassend goed stand tegen de bekerhouder. "Het was zeker geen schiettent. Ik weet niet hoeveel kansen Vitesse heeft gecreëerd, maar ik denk dat wij ook nog wel een aantal keren gevaarlijk zijn geweest", zegt Logchies. "In de verlenging zag ik een paar jongens op hun laatste benen lopen en dacht ik dat het, met een half uur te spelen, nog wel lastig zou worden. Maar alle respect voor hoe het dat hebben ingevuld en wat ze nog hebben gebracht in de verlenging. Echt fantastisch", glundert de winnende coach.

Verderdiger Mathieu Christianen was ook uitzinnig van vreugde. "Je gaat de wedstrijd in en dan hoop je op zo'n scenario. En dan gebeurt het ook nog. Fantastisch. Wat een feest. Die laatste penalty werd genomen, en dan rent er op af... Het hele Olympiaplein stond op z'n kop", stelt de genietende Christianen.

"Dit is top. Dit hadden we alleen maar gedroomd", voegt verdediger Mike Ruijter toe. "Moest je kijken naar dat publiek, echt geweldig. Voor de club Swift is dit echt top."

Een schitterende video van de feestvreugde bij Swift (via YouTube)

[photo,108938,left,]

[photo,108939,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen