Reis (17) gaat in bekerduel debuteren voor Groningen

20 september 2017, 18:09

De zeventienjarige Ludovit Reis staat voor zijn profdebuut bij FC Groningen. Vanwege een aantal blessures start de jonge middenvelder in het bekerduel met Hercules in de basis. Ruben Jenssen, Kasper Larsen en Todd Kane ontbreken tegen de Utrechtse amateurs.

Door de personele problemen zit Amir Absalem (20) ook bij de wedstrijdselectie. "Beide jongens hebben de afgelopen periode laten zien dat ze goed aanhaken bij het niveau van het eerste elftal. Voor Ludovit geldt dat hij ook gaat starten in de basisopstelling", bevestigt trainer Ernest Faber op de website van Groningen.

Faber vervolgt: "Hij ontwikkelt zich goed, is stabiel in zijn prestaties. Het is een mooie kans voor hem. Zijn gedrag en houding zijn uitstekend, en niet onbelangrijk: hij kan ook nog eens goed voetballen. Het is een compliment voor hem én onze opleiding, dat we Reis kunnen doorschuiven. Bij het eerste elftal krijgt hij het volste vertrouwen."

De geblesseerde Larsen heeft last van zijn enkel, maar traint al wel weer. Jenssen ontbreekt vanwege een achillespeesblesure, terwijl Todd Kane voor zijn knie een MRI-scan heeft ondergaan. "Dat lijkt op het eerste gezicht mee te vallen. We gaan de komende dagen kijken naar het te volgen herstelprogramma voor hem."

Groningen speelt het duel met Hercules, uitkomend in de Derde Divisie, in de Galgenwaard. "We benaderen deze wedstrijd via het vaste protocol en hebben ze dus inderdaad ook bekeken. Maar vooral in deze wedstrijd gaan wij natuurlijk van onze eigen kracht uit. We willen graag in een goede vorm terecht komen. We gaan uiteraard voluit voor een plek in de volgende ronde. Als we onze opdracht goed uitvoeren, kunnen we er een voordeel van maken dat we op een groot en goed veld in een echt stadion spelen. Vanaf minuut één moet vol het gas erop", aldus Faber.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen